Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét gyártani fogják a világ legnagyobb repülõgépét

Nagy Gábor

2016.09.01. 06:00

Nem várt hír röppent fel szerda este: újrakezdik a világ legnagyobb repülõgépének, az Antonov An-225 "Mrija" teherszállító repülõgépnek sorozatgyártását. Ukrajna helyett immár Kínában.
Az Antonov szerda este hivatalosan bejelentette: megállapodásra jutott Kijev és Peking, melynek köszönhetően az ázsiai ország liszensz alapján belekezd az An-225 helyi gyártásába.

Első körben azonban a félbemaradt építésű, második An-225-est fejezik be Ukrajnában, majd az együttműködés második körében megkezdődik további óriásgépek gyártása Kínában, az AVIC (Aviation Industry Corporation of China) égisze alatt.

Az ukrán Antonov vállalat által a nyolcvanas években tervezett és gyártott An-225 “Mrija” teherszállító repülőgépet szovjet igényre készítették. Teherbírását 250 tonnára tervezték (!), a törzs felett külső függesztéssel pedig 200 tonnát cipeltettek volna vele. A túlméretes igények túlméretes gépet eredményeztek, 84 méter hosszú és 88,4 méter fesztávú gép teljes magassága 18,1 méter, mellyel a világ legnagyobb repülőgépe lett. A 640 tonnás maximális felszállótömegű óriás első prototípusának szűzrepülésére 1988-ban került sor, de a Szovjetunió széthullását követően a gépeket lekonzerválták, hajtóműveiket leszerelték.

A ’90-es évek végén a nagyméretű áruk légiszállítására való igény miatt az óriás Antonov az Antonov Airlines kötelékében újra szolgálatba állt. Azóta is a repülőterek nagy érdeklődéssel várt vendége. Többek között Budapesten:

(HTKA – Haditechnikai Kerekasztal)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére