Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több a balhé a svájci menekültközpontokban

Tóth Dalma

2016.08.31. 11:58

Növekszik a frusztráció a svájci menekültközpontokban. Ahogy telik az idõ, úgy növekszik a migránsok közötti összetûzések száma.
GENF, 11:58

Növekszik a frusztráció a svájci menekültközpontokban. Ahogy telik az idő, úgy nő a migránsok közötti összetűzések száma.

2016 első negyedévében kétszer annyi erőszakos estre került sor mint az előző negyedévben.

A svájci Szövetségi Migrációs Hivatal (SEM) adatai szerint a biztonsági őröknek a legtöbb esetben sikerült megoldaniuk a konfliktust, de a 240 erőszakos helyzetből 77-szer rendőrt kellett hívniuk.

Bár tavaly kevesebb migráns érkezett Svájcba ez az indulatokat nem csillapította. A kevesebb számú migráns miatt nem volt szükség az átköltöztetésükre, ami azzal járt, hogy tovább maradtak egy helyben, idővel pedig növekedett bennük a feszültség.

A frusztráció azokban is egyre inkább gerjedt, akik tudták, hogy kevés az esély arra, hogy megkapják a menekültstátuszt.

Az erőszakos helyzetek miatt már az év elején megemelték a menekültközpontokban szolgáló biztonsági emberek számát.

A menekültek unatkoznak, nem tudnak mit csinálni, így még inkább kiéleződik közöttük a feszültség. A SEM szerint napi legalább négy órát kellene tanítani a migránsokat az adott régió nyelvére, hogy le legyenek foglalva. Az illegális bevándorlók miután beadták a menekültkérelmüket az első három hónapban nem vállalhatnak munkát, amit további három hónappal meghosszabbíthatnak a hatóságok.

Múlt héten egy ember meghalt, egy pedig komolyan megsebesült az egyik menekültközpontban. Mindkét férfi iráni származású volt és ugyanazon a menekültszálláson lakott.

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére