Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indul a határrendõrök toborzása

Tóth Dalma

2016.08.31. 11:08

Csütörtöktõl toborozzák azokat a rendõröket, akiket a határõrizet megerõsítéséért akarnak szolgálatba állítani.

A feladatra háromezer rendőrt keresnek. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, hogy a rendészeti szakközépiskolákba évről évre sokszoros a túljelentkezés, ezért abban bíznak, hogy számos komoly és alkalmas jelölt lesz.

Bakondi György hozzátette, hogy a migrációs válság nem szűnt meg, és mind a mai napig "mérhetetlenül nagy" a migráció "emberi utánpótlása". Elmondta, hogy továbbra is tömegek indulnak útnak afrikai és ázsiai országokból, az embercsempészek pedig kihasználják a lehetőséget.

Kiemelte, hogy az illegális bevándorlók folyamatosan nyomás alatt tartják a magyar határt, elsősorban Szerbiánál.

Naponta átlag százan tesznek kísérletet arra, hogy erőszakkal, tiltott módon Magyarország területére lépjenek."

— jelentette ki Bakondi György.

A belbiztonsági tanácsadó szerint az EU és Törökország közötti megállapodás bizonytalan, valamit a líbiai helyzet is egyre rosszabb, ami tovább növelheti a válságot. Az afrikai államból emberek ezrei kelnek útra naponta.

A kormány megoldást keresett ezekre a problémákra, hogy meg tudja védeni az unió külső határát, ezért a migrációs válsághelyzet meghosszabbítása mellett döntött."

— idézte fel.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy az embercsempészek éjszakánként kiemelik a kerítés bizonyos oszlopait a földből, felhajtják a drótkerítést majd percek alatt több száz migránst juttatnak át a határon. Az illegális határátlépők egyből a helyi erdőkbe menekülnek, majd az embercsempészek később továbbutaztatják őket.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére