Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér: példaként tekinthetünk Tamás Ilonkára

Bertha László

2016.08.26. 12:38

Példaértékûnek nevezte Tamás Ilonka évtizedeken átívelõ, generációkat összekötõ munkásságát Kövér László, aki az Országgyûlés nevében együttérzését fejezte ki a felvidéki tanító halála miatt Tamás Ilonka lányának.
BUDAPEST, 12:38

Példaértékűnek nevezte Tamás Ilonka évtizedeken átívelő, generációkat összekötő munkásságát Kövér László, aki az Országgyűlés nevében együttérzését fejezte ki a felvidéki tanító halála miatt Tamás Ilonka lányának.

Kövér László az MTI-hez pénteken eljuttatott levélben azt írta, osztoznak a család gyászában és fájdalommal veszik tudomásul, hogy újabb kiemelkedő személyiségét vesztette el a magyar nemzet.

Kövér László rámutatott, hogy Ilonka néni évtizedeken átívelő, generációkat összekötő munkássága és élete 104 évének hagyatéka mindannyiunk számára példaértékű.

Az utódok feladata, hogy tovább éltessük azt a szellemiséget, amelyet Õ képviselt, az új generációk oktatása-nevelése terén végzett kitartó és áldozatos munkáját, magyarsága melletti határozott kiállását. Hiszem, hogy Ilonka néni - és a jogfosztottságban vele osztozó társai - büszke fellépése utat mutathat a felvidéki közösség magyar állampolgárságért folytatott küzdelmében.”

 –  fogalmazott a politikus, aki szerint hálával gondolhatnak az elhunytra egykori tanítványai, a rimaszombatiak, a felvidéki magyar közösség és az egész magyar nemzet. Emlékét örökké megőrizzük  – zárta sorait Kövér László.

A Magyar Közösség Pártja hétfőn közölte, hogy 104 éves korában otthonában meghalt Tamás Ilonka, a kettős állampolgárságért folytatott küzdelem ikonikus felvidéki alakja.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére