Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Bertha László

2016.08.21. 15:18

Ezt olvassuk mi.

A brit hírügynökség a világtörténelem legnagyobb összegű sikkasztásáról tudósít ezzel a címmel: „A könyvszakértő kiderítette, hogy az amerikai hadsereg több billió dollár összeggel fújta fel számláit”. E szerint az amerikai hadsereg pénzügyei annyira összegabalyodottak, hogy meg kellett buherálni a számlákat, mert csupán így tűntek rendezettnek. A védelmi minisztérium felügyelete júniusi jelentésében azt találta, hogy a buherált összeg 2,8 billió dollár volt 2015 egyetlen negyedévére, és 6,5 billió az egész évre. De a hadseregnek nem voltak meg a számlái és könyvelési okmányai ezen összegekre. A csalás összege 6 500 000 000 000 amerikai dollár.

E csalások már évtizedek óta folytatódnak. A hatóságok tudnak róla, de nem találják a pénzt, és még senkit nem vontak felelősségre a lefokozáson kívül. Nincs pénz, nincs elkövető, mert 16 ezer állomány elveszett a számítógépes nyilvántartásból. Az adófizetőket gigantikus méretekben megkárosító ügyről beszámol még az RT.com, az Aol.com, a Zerohedge is.

Az Egyesült Államokban tegnap került az árusokhoz a vezető amerikai külpolitikai folyóirat szeptember-októberi száma. Ebben Jakub Grygiel, a Johns Hopkins Egyetem tanára úttörő cikket írt. A fősodratú nyugati sajtóban először érvelt a nemzetállamok erősödése mellett. Az „Európa nemzetállamai visszatérése” főcímmel és az „EU válságának jó oldala” alcímmel megjelent cikke kifejti, az európai nacionalizmus agresszív erősödése miatt nem kell mindjárt „a történelem sötét példáira” gondolni, ugyanis az jobb, mint a szétszabdalt, hatástalan, népszerűtlen EU. Németország is nagyot fordult. Először elítélte a magyar kerítésépítést, idén az év elején ő is és más európai vezetők megváltoztatták kottájukat és most már ők is az Európa határain lévő országokat nyomás alá helyezték, hogy fokozzák biztonsági lépéseiket.

A korábban a nyitott határok mellett kardoskodó európai politikusok elfelejtették saját polgáraik érdekét a külföldiek érdeke fölé helyezni. Csakhogy az ilyen politikusok legitimitásukat vesztik. „De ott, ahol az EU csődöt mondott, az egyes országok jobban teljesíthetnek. Csak a patriotizmusnak van meg az a hatalmas, népszerű vonzereje, amely Európa polgárait mozgósítani tudja, hogy fegyvert ragadjanak az őket fenyegető szomszédok ellen. Az emberek hajlandóbbak a hazájukért, történelmükért, az anyaföldért, közös vallási identitásukért harcolni, mint egy mesterséges, absztrakt, regionális testületért”.

A nyugati sajtó eddigi mantrájával teljesen szembe menő okfejtés így ér véget: „Itt az ideje, hogy az amerikai vezetők és az európai politikai osztály felismerje, hogy Európában a nemzetállamokhoz való visszatérésnek nem kell tragédiába torkolnia. Ellenkezőleg: Európa legsürgetőbb biztonsági kihívásaival csak úgy tud szembe nézni, ha felhagy a kontinentális egység fantáziájával és magához öleli geopolitikai pluralizmusát”.

Egyre elviselhetetlenebb az autósok helyzete Calais-nál. Az autsokat a Csalagút felé tartva migánsok bandája támadja meg. A számuk már 9 ezerre nőtt. A német jobboldali hetilapnak nyilatkozó egyik kamionos azt mondta, hogy „a nap 24 órájában állandóan erőszaknak vannak kitéve”. A migránsok út menti fákat gyújtanak meg, téglát, sőt gyújtóbombákat vágnak hozzájuk. Rendőr meg sehol. A sofőrök egyre inkább féltik az életüket. A brit  fuvarozók szövetsége, a Road Haulage Association a katonaság bevetését követeli.

„Merkel Csehországban: elefánt a porcelánboltban” címmel az orosz hírportál német kiadása arról ír, hogy a kancellárnő augusztus 25-én Prágába utazik. Petr Hájek, főszerkesztő, volt cseh elnöki szóvivő a Sputniknak azt nyilatkozta, hogy Merkel „kéretlen vendég” és migrációs politikája a csehek többsége számára „humbug”. Merkel migrációs politikai fordulatait „bolondnak” nevezte. Az előzetes tervek szerint a kancellárnő a prágai Károly Egyetem diákjai előtt beszélt volna, de ezt megváltoztatták, mert attól tartottak, hogy a diákok kifütyülték volna. Így most a Tudományos Akadémián beszél, ahol egykor még dolgozott is. Vendéglátóját, Bohuslav Sobotka miniszterelnököt a csehek többsége Merkel csehországi trójai falovának tartják. Neki és „azoknak, akik azt szeretnék, hogy Csehországba úgy telepedjenek be iszlamisták ezrei, mint Németországban, Merkel természetesen kedves vendég. De a többi 90 százaléknak, akiknek a nyitott ajtók politikája nem kell, prágai látogatása provokáció” — idézi a lap Hájeket.

Az újság a napokban a DCLeak portálon elérhető Soros-dokumentumok alapján bemutatja, hogy Soros 2014-ben Ukrajna ura volt. Soros az illegális Majdan-puccs után a kijevi amerikai nagykövettől, Geoffrey Pyattól kezdve az ukrán miniszterekig szoros kapcsolatban volt. Soros elsőrendű céljai között szerepelt, hogy aláaknázza az orosz befolyást és kulturális kapcsolatokat. Az egyik ilyen nyilvánosságra került dokumentum címe: „Reggeli Geoffrey amerikai nagykövettel”. A 2014. március 31-i reggelin több vezető ukrán politikus és tanácsadó vett részt. A nagykövet szó szerint ekkor felkérte Sorost, hogy vegye a kezébe az ügyek intézését.

Angela Merkel megvédte menekültpolitikáját és nyomatékosította: nincs kapcsolat a Németországba újonnan érkezők és a terrorizmus között. Csakhogy a német szavazók tapasztalataik alapján ebben kételkednek — írja a brit jobboldali napilap. Az Alternatíva Németországnak (AfD) gyorsan erősödik, és ez az első eset, hogy 1945 óta nacionalista párt sikeres. De a német alkotmányt úgy szerkesztették, hogy Merkel akár meg is tarthatja posztját a jövő évi választások után. Hírnevének súlyos kárt okozott viszont azzal, hogy százezreket csábított Európába a potenciális életveszélyes tengeri úton át és ezzel nem csak a menekültek életét veszélyeztette, hanem „destabilizálta azon országokat is, amelyeken áthaladtak”. 

Angela Merkel, német szövetségi kancellár azt nyilatkozta, hogy készen áll arra hogy a Monsanto amerikai multi  Glyphosat permetezőszerének engedélyezéséért harcba szálljon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezt a növényölőt rákkeltőnek tartja — írja a német gazdasági-politikai hírportál. A parlamentben a zöldek támadták tervét. Az SPD is kijelentette, nemmel szavaz az újabb EU-engedélyezési szándékra.


Ez az első eset, hogy egy amerikai diplomata kijelenti: a Törökország által a puccskísérlet miatt kikért Gülen hitszónok a CIA embere. Ezt Arthur H. Hughes volt amerikai diplomata jelentette ki. Amikor 1999-ben Gülen elmenekült Törökországból, szökését Morton Abramowitz amerikai diplomata, Graham Fuller és George Fidas CIA-ügynökök és Alexander Karlutsos, a konstantinápolyi patriarchátus tagja szervezte.


A Német Parasztok Szövetsége követeli,  hogy kezdődjenek meg a tárgyalások az Oroszország elleni szankciók befejezéséről. A német gazdákat nem csak az orosz piac elvesztése, de a rossz termés is megkárosítja.

Angela Merkel német kancellár „nem látja a Moszkva elleni szankciók végét”, tudósít az osztrák közszolgálati adó, amely idézi tőle azt a kijelentését is, hogy Putyin orosz elnök a hibás, amiért Európa jobbra csúszik. „Nyilvánvalóan a jobbszélen lévő egyes európai pártok és az orosz szervezetek között intenzív kapcsolatok állnak fel” — mondta a kancellár.

Tíz cseh polgárból hét aggódik a jövője, és főként esetleges elszegényedése, a fékevesztett migráció és az ezzel összefüggő terrorveszély miatt, idézi az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja a Pioneer Investments felmérésnek most nyilvánosságra hozott eredményeit.

Hoszein Deghán iráni védelmi miniszter kijelentette: az orosz harci gépek addig használhatják a Hamadan melletti Sahid Nodzseh légitámaszpontot, ameddig arra szükség lesz, idézi őt Teheránból az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja.

Továbbra is terheli Hillary Clintont a nyilvánosságra került e-mailjeinek ügye. Most ismét információt kell adnia arról egy bíróságnak. Ezt írásban kell megtennie bírói felszólításra, mégpedig azért, mert a Judicial Watch nevű konzervatív alapítvány az ügyet a bíróság elé vitte. A Judicial Watch-nak (Igazságügyi Figyelő) Clinton számára október 14-ig kell eljuttatnia a kérdéseket. A demokratapárti nőnek ezután 30 napja van, hogy válaszoljon. Így azok a november 8-i választások után érkezhetnek meg a bíróságra, de – írja a balliberális német hetilap – ez az alapítvány már korábban is benyújthatja kérdéseit.

Tiltakozás Bayer Zsolt ’gyűlöletprédikátor’ érdemrendje miatt” címmel az osztrák kormány hivatalos szócsövének számító lap arról ír, hogy „hatalmas tiltakozást” váltott ki a lovagkereszt adományozása a Magyar Hírlap újságírójának és a szociálliberális ellenzék Áder János elnöktől követeli a díj azonnali visszavonását. Bayer Orbán Viktor „jobboldali populista magyar miniszterelnök” barátja.  Bayer „a zsidók elleni antiszemita támadásairól” ismert. A romákat „állatoknak és gyilkosoknak” nevezi. Ulrike Lunacek osztrák európai parlamenti képviselő pert nyert elleni egy magyarországi bíróságon, amiért  Bayer gyalázta őt.

A „hitelét vesztett fősodratú nyugati médiának” „hála” az egész világhálót bejárta a szíriai Aleppóban megsebesült kisfiút mutató kétperces videó, aki – e médiumok szerint – orosz vagy szíriai légicsapások során sérült meg. Az amerikai független hírportál felteszi a kérdést, vajon  e média az elmúlt éveken át mutatott-e eddig a sok százezer megsebesített kisgyerek közül akár egyetlen egyet?

Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, egyetemi tanár, a Wall Street Journal volt szerkesztője ugyanerről a témáról írt cikkében szintén azt kérdezi, hogy a CNN és a prostituált nyugati sajtó, amely mutogatja a nem súlyosan sérült szíriai gyereket, vajon mikor könnyezte meg azon hét muzulmán országban végrehajtott amerikai bombázások sok tízezer gyerekáldozatát és mutatta be arcukat, vagy azon fél millió iraki gyerekét, akiket az Egyesült Államok által az ENSZ-re kényszerített embargó miatt haltak meg?  Hozzá teszi, ne feledjük, hogy Asszad elnöknek a szírek között sokkal nagyobb a támogatottsága, mint Obama elnöknek az amerikaiak között.

Az amerikai veterán katonák  független portálja teljes lelkesedéssel üdvözli azt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kitiltotta George Soros spekuláns szervezeteit Oroszországból. Az ismert újságíró idéz az e honlapon augusztus 14-én megjelent cikkből, amelyben Jim W. Dean azt írja, hogy Soros „nyilvánvalóan az az ember, aki nem hajlandó meghalni és így csatlakozni áldozataihoz”.  Hozzáteszi: Soros és a Goldman Sachs „ugyanazon testvériség ideológiai része. Stratégiájuk egy picit eltér, de végcéljuk az, hogy a gazdasági rendszerrel (legyen az kapitalizmus vagy szocializmus) és politikai manipulációval életeket pusztítsanak el.” Miközben Soros februárban azt írta, hogy „Putyin nagyobb fenyegetés Európa létére nézve, mint az Iszlám Állam”.


A portálon megjelent másik cikk címe: „Oroszország, Irán és Kína: itt az ideje, hogy belevágjanak az Új Világrend ügynökeinek arcába”. 

A vezető amerikai lap annak járt utána, hogy miért maradnak még a jól kereső amerikai fekete családok is a gettókban? A közhiedelem szerint ők onnan elköltöznek. Csakhogy ott érzik otthon magukat és ott találnak közösségre, barátokra. Így maradnak vagy visszaköltöznek. 


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére