Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránspárti mormonok szembeszálltak Trumppal

Horváth József György

2016.08.21. 13:46

Mormonok vs. Trump, avagy az amerikai elnökválasztások legnagyobb kihívása?

Az amerikai média nemrég igencsak felkapta Trump úgynevezett "Mormon-problémáját". Sokan arról cikkeznek, hogy a milliárdos a Mormon Egyházzal való nézetletérésébe fog belebukni. A republikánus elnökjelölt muszlimok bevándorlásával kapcsolatos szigorú külpolitikai programpontjai állítólag rendesen kiverték a biztosítékot a mormonoknál, akik a vallási tolerancia fő szószólói az USA-ban.

Nyílt titok, hogy a Mormon Egyház a "nyitott határok" politikájának legnagyobb támogatója az országban, Washingtonban pedig a bevándorlási törvény lazításáért lobbiznak már hosszú évek óta. A Kongresszusban nem egyszer fordult elő, hogy mormon politikusok azért kilincseltek, hogy az illegális bevándorlók és menekültek átmeneti ellátását és foglalkoztatását egyházi — leginkább mormon — szervezetek lássák el. Hasonló lobbik voltak azoknak a migránsoknak a gondba vételéért is, akik valamilyen apró bűntényt követtek el illegális határátlépésük után.

Ezek fényében ne lepődjünk meg, ha Trump déli határra tervezett falépítéses ötlete és muzulmán migrációhoz való hozzáállása kiverte a biztosítékot a mormonoknál. Az egyház által felfuttatott képviselők ugyanis aggódnak a vallási diverzitásért és szabadságért. Féltik a muzulmán bevándorlókat, mert szerintük Trump PC-vel szembemenő politizálása megsérti az iszlámhívőket.

Trump a tervei szerint keményebb átvilágítást vezetne be a muszlim migránsokkal szemben, annak érdekében, hogy hatékonyabban kiszűrhessék a lehetséges iszlamistákat és terroristákat.

Az elnökválasztási kampány egyik nagy asszója lehet Trump és a Mormon Egyház és annak politikusainak összecsapása. Sok mormon politikus vallási üldöztetésről beszél, és összeköti a 150 évvel ezelőtti mormonüldözést, a muszlimok jelenlegi "kirekesztésével".

Trump javaslata vallási üldöztetés, mérgező az intelligens vitára nézve."

— hangoztatja több mormon politikus is mind a demokrata, mind a republikánus oldalon.

A hangos elutasítás ellenére, azért akadnak még mormon vezetők, akik Trump mellett tennék le voksukat. Így van ezzel Utah állam kormányzója is, aki mellé az egész állam republikánus pártvezetése is odaállt, többek között egy utahi mormon szenátor is támogatásáról biztosította Trumpot.

Mivel a Mormon Egyház az egyik legtöbb hívőt tömörítő vallási szervezet az USA-ban ezért kérdéses mennyire befolyásolja majd Trump kampányát a mormon politikusokkal folytatott küzdelem. A mormonok egyértelmű célja a bevándorlás pártolásával, hogy növeljék híveik számát, hiszen a gondozásba vett migránsok könnyen áttéríthetők, a mormonok pedig nagyon "befogadóak".

(Breitbart)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére