Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A balos városvezetés a pisai ferde torony közelébe építene mecsetet

Nagy Gábor

2016.08.18. 17:18

Épp ezért a helyiek tüntetnek Olaszország egyik legismertebb mûemléke közelében.
PISA, 17:18

Épp ezért a helyiek tüntetnek Olaszország egyik legismertebb műemléke közelében.

A baloldali olasz városvezetés azt tervezi, hogy pár száz méterre a világ talán egyik leghíresebb épületének közelében a helyi muszlimok számára felépít egy mecsetet. Sőt, a város polgármestere megvédte a projektet, hiszen nem látja akadályát annak, hogy felépüljön az iszlám imaház.

A tüntetők szerint azonban ez túlságosan közel lenne a turistalátványossághoz, de a helyiek attól is félnek, hogy megnő a veszélye a muszlim közösség (kb. 600 fő) radikalizálódásának.

A baloldali városvezetés terve ellen a demonstrálók már aláírásgyűjtésbe is kezdtek, hogy egy helyi népszavazás döntsön a muzulmán épület sorsáról.

A jelenlegi állás szerint a pisaiak 57 százaléka elutasítja a mecset építését."

– mondta Gianluca Gambini, a Forza Italia helyi jobboldali politikusa. Véleménye szerint nemcsak azzal van a baj, hogy mindössze 400 méterre épülne meg a mecset, hanem azzal is, hogy az emberek szerint is az ilyen épületek növelik a kockázatot és ezek általában a radikalizálódás helyszínei.

Magdi Cristiano Allam, egy prominens egyiptomi születésű, de megkeresztelkedett politikus az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy az építtető az Olaszországi Iszlám Közösségek Uniója, amely "ideológiailag a radikális iszlamista mozgalomhoz, a Muszlim Testvériséghez köthető."

(The Telegraph)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére