Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Verekedõ migránsokat lõttek meg ismeretlenek

Sümeghi Lóránt

2016.08.16. 13:58

Meglõttek két bevándorlót egy verekedésben hétfõn este az észak-franciaországi Grande-Synthe város befogadótáborában, de nincsenek életveszélyben.
LILLE, 13:58

Meglőttek két bevándorlót egy verekedésben hétfőn este az észak-franciaországi Grande-Synthe város befogadótáborában, de nincsenek életveszélyben — állították egybehangzó források.

Helyi idő szerint hétfő este nyolc óra körül kihívták a rendőrséget a Liniere nevű, Grande-Synthe városánál található befogadótáborba, mert két migráns súlyos összetűzésbe került, amelynek során lövések is dördültek. A helyszínen a rendőrség egy 30 éves iraki származású bevándorlót talált lőtt sebbel a szeméremcsontjánál, illetve egy másik, 25 éves, ismeretlen nemzetiségű férfit sérüléssel a bal oldalán.

Az északi-franciaországi befogadóállomás az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet nemzetközi humanitárius normái szerint épült, együttműködésben Grande-Synthe városával. 

Mindkét migráns, akiket később Dunkerque város kórházába szállítottak, egyetlen, kis kaliberű lövedéktől sérült meg táborban, ahol jelenleg közel 800 bevándorló van elszállásolva.

A rendőrségi nyomozás folyamatban van annak érdekében, hogy megismerhessük ennek az összetűzésnek a pontos körülményeit és azt, hogy kitől származtak a lövések."

— tette hozzá az illetékes hivatal. 

Pár nappal ezelőtt szintén két ember sebesült meg egy késelésben a tábor területén. Az objektum körülbelül ötven kilométerre lévő calais-i "dzsungelhez" hasonlóan, különböző nemzetiségű migránsokat fogad be, akik között néha összetűzések törnek ki. Calais-ban például egy etióp bevándorlót megöltek egy verekedésben július 26-án, első alkalommal a tábor 2015 áprilisi létrehozása óta.

(AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére