Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.08.15. 07:59

A németek többsége fél; nemsokára bevetik a határvadászokat; újabb öngyilkos merénylet a török határ közelében. A nap legfontosabb hírei.
 A németek többsége fél

Németországban a lakosság többsége nem érzi magát biztonságban egy vasárnap ismertetett felmérés szerint. A Bild am Sonntag című lapban közölt adatok szerint a németek 56 százaléka úgy érzi, az állam nem nyújt megfelelő védelmet a bűnözés ellen. Egy évvel ezelőtt 54 százalék aggódott a közbiztonság miatt, 2014-ben pedig "csak" 48 százalék. A politika a rendőrséget is cserben hagyta — mondta a lapnak Rainer Wendt, a Német Rendőrszakszervezet elnöke. Szerinte a rendőrség az utóbbi 15 év megszorításainak áldozata.

 Nemsokára bevetik a határvadászokat

Három-négy hónap múlva szolgálatba állnak a határvadászok a déli határ mentén. Információik szerint a háromezer határvadász kiképzése több lépcsőben zajlik, és később alkalmasak lesznek egyebek mellett bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálat ellátására is. Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára kiemelte: a háromezer embert kimondottan a határ védelmére veszik fel, ők a készenléti rendőrség állományába tartoznak majd és az érintett megyékbe telepítik őket. 

Újabb öngyilkos merénylet a török határ közelében

Öngyilkos merényletben meghalt legalább 15 szíriai lázadó harcos és megsebesült további 25 vasárnap egy autóbuszon, a török határ közelében. Az autóbusz az Idlíb tartományban lévő Atme határátkelő közelében járt, amikor a rajta utazó öngyilkos merénylő felrobbantotta a testére erősített pokolgépet. A buszon utazó lázadó harcosok Törökországból tartottak Szíriába, hogy csatlakozzanak a Bassár el-Aszad szíriai elnök erői ellen harcoló valamelyik csoporthoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére