Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezren tüntettek egy drog legalizálásáért

Sümeghi Lóránt

2016.08.14. 18:58

Több ezren jelentek meg szombaton az úgynevezett Marihuána-parádén Berlinben annak érdekében, hogy rábírják a kormányt arra, hogy dekriminalizálják a drogfogyasztást.
BERLIN, 18:58

Több ezren jelentek meg szombaton az úgynevezett Marihuána-parádén Berlinben annak érdekében, hogy rábírják a kormányt arra, hogy dekriminalizálják a drogfogyasztást. 

A demonstrálók nemcsak az egészségügyi megfontolásból adódó fűhasználatot szerették volna legalizálni. Ugyanis a mindennapokban történő marihuána birtoklást is törvényessé szerették volna tenni azért, hogy minél kevesebb fiatalt lehessen számon kérni abban az esetben, ha a hatóságok véletlenül füvet találnak náluk.

Céljaik artikulálásának érdekében mintegy négyezren vonultak az utcákra Berlinben. A rendezvény egyfajta történetiséggel is rendelkezik, miszerint a részt vevők 1997 óta úgynevezett Marihuána-parádénak keresztelték el az eseményt az évek során. Több tüntenő olyan plakátokat is magával vitt, melyen olyan mondatok voltak, miszerint:

az elmém a saját tulajdonom, a kannabisz a gyógyszerem."

Németországban a törvényi szabályozás értelmében illegális tevékenységnek számít a szerhasználat, azonban a nemzetközi nyomás miatt egyre nagyobb a hatóságok és a marihuána fogyasztók között kibontakozó tolerancia. Berlinben mintegy 24 ezerre becsülik a marihuána fogyasztókat.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére