Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bár egyre népszerûtlenebb, nem mond le Juncker

Bokor Gábor

2016.08.13. 17:58

Az uniós szakértõk úgy látják, betegsége ellenére kitölti 2019-ig szóló mandátumát Jean-Claude Juncker és a többi uniós intézmény élén sem várható nagy mozgás.
BRÜSSZEL, 17:58

Az uniós szakértők úgy látják, betegsége ellenére kitölti 2019-ig szóló mandátumát Jean-Claude Juncker és a többi uniós intézmény élén sem várható nagy mozgás.

A brüsszeli központú VoteWatch Europe kutatóintézet legfrissebb felmérése szerint a főbb uniós intézmények vezetői a sorozatos válságok ellenére ki fogják tölteni a mandátumukat. 

Több mint száz szakembert keresett meg az intézet és a nagy részük szerint sem Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság, sem Martin Schulz, az Európai Parlament, sem pedig Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke nem fog idő előtt lemondani a tisztségéről.

A VoteWatch Europe szerint elképzelhető, hogy az állítólag egészségügyi problémákkal küszködő Juncker korábban nyugdíjba vonult volna, ha júniusban a bennmaradás támogatói kerülnek többségbe az Egyesült Királyság uniós tagságáról kiírt népszavazáson. A britek kilépése azonban szükségessé teszi az erős és stabil vezetést az EU-ban.

Juncker többször hangoztatta a választás óta, hogy a britek kilépése szükségessé teszi az erős és stabil vezetést az EU-ban.

Az elmúlt másfél évben nagyot csökkent Juncker népszerűsége köszönhetően annak, hogy a terrortámadások ellenére továbbra is több és több migránst akar befogadni, majd szétosztani az Európai Unió tagországai között. 

A válaszadók döntő többsége úgy hiszi, Donald Tuskot az első két és fél éves mandátumának lejárta után, jövőre újra fogják választani, de ehhez előbb ki kell egyeznie a jelenlegi, sokszor ellentétes véleményen lévő lengyel kormánnyal.

A szakértők szerint Martin Schulznak a 2017-es választása már erősen kérdéses, ugyanis a harmadik elnöki ciklusához ugyanis megegyezésre kellene jutnia az Európai Néppárttal is. Továbbá 75 százaléka úgy látja, hogy az Európai Tanácsot a Franciaország fogja vezetni a Brexit után, több mint 50 százalék pedig biztos benne, hogy Németország is tovább növeli a befolyását.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére