Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.08.09. 19:59

Erdogan Moszkvában; ülésezik Lázár és Varga kabinetje; Terroristákat fegyvereztek fel egyes uniós tagállamok. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Erdogan Moszkvában

A megromlott kétoldalú viszony helyreállításáról és a kereskedelmi és gazdasági együttműködésről, így a Török Áramlat gázvezetékprojekt újjáélesztéséről állapodott meg kedden Szentpéterváron Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök. A török elnök először látogatott külföldre azt követően, hogy július 15-én katonai egységek puccsot kíséreltek meg ellene. Erdogan megköszönte Putyinnak a bukott államcsíny után kifejezett támogatását.

Már ülésezik Lázár és Varga kabinetje

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja a kormányzati munkában újonnan létrehozott stratégiai kabinetet, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pedig a gazdasági kabinetet - olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben, amelyben megjelentek a kormány két új kabinetéről szóló jogszabályok. A kormányhatározat rögzíti, hogy mindkét kabinet ülésén állandó meghívottként részt vesz a miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal is. Lázár János két hete jelentette be, hogy a miniszterelnök döntése nyomán a kormányzat munkája két kormánykabinetbe, egy gazdasági és egy stratégiai kabinetbe tagozódik a jövőben. Kifejtette, hogy döntéshozó és döntés-előkészítő szervekről van szó, Orbán Viktor elhatározása alapján témák és ügyek tartoznak majd a kabinetekhez.

Terroristákat fegyvereztek fel egyes uniós tagállamok

Most már biztos, hogy közép-európai fegyverszállítmány juthatott az Iszlám Államhoz. Négy év alatt 81 millió euró értékű fegyvert exportált Románia a Közel-Keletre, továbbá Horvátország és Csehország összesen 500 millió dollár értékben szállított fegyvereket a háborús övezetekbe. A felsorolt három ország Európa legnagyobb fegyverexportőre, mely a közel-keleti régióba szállít. Brüsszel eljárást indított az ügyben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére