Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Juncker szerint Kelet-Európa még nem elég érett a bevándorlókhoz

Bertha László

2016.08.08. 14:38

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint a kvótarendszer révén "kevesebb menekültet" befogadó államok tegyenek többet az unió külsõ határainak védelméért.
BRÜSSZEL, 14:38

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint a kvótarendszer révén „kevesebb menekültet” befogadó államok tegyenek többet az unió külső határainak védelméért.

Junckertől a Der Tagesspiegel című német lapnak adott interjúban megkérdezték, hogy félretette-e a kötelező kvóták ügyét a „kelet-európai” tagállamok ellenállása miatt. A bizottság elnöke azt a választ adta, hogy a kvótaszabályozás a szolidaritás elvén alapul, hogy a déli országok ne maradjanak magukra a „menekültdrámával”.

Nem rugaszkodtam el a valóságtól, tudom, hogy vannak kulturális különbségek a hagyományos bevándorlási célországok és az idegen és az új jelenségével csak lassanként szembesülő országok között.”

– jelentette ki Juncker, aki emiatt „elvárja”, hogy a kevesebb menekültet befogadó tagállamok megfelelő mértékben tegyenek többet az uniós külső határok védelméért, vagy fogadjanak be több szíriai menekültet Törökországból.

Jean-Claude Junckert megkérdezték arról is, hogy nem fél-e a Brexit következményeitől, illetve az Orbán Viktor által képviselt, a tagállamok hatásköreinek újbóli megerősítését célzó tendenciáktól. A politikus szerint értelmetlen volna, ha Európa nemzeti alkotóelemeire "aprózódna fel". Juncker szerint az Európai Uniónak "sokkal jobb lapjai” vannak, mint egyes országoknak külön-külön.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére