Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: az illegális migráció tömeges, szervezett és agresszív

Tóth Dalma

2016.08.07. 10:58

Bakondi György szerint Brüsszel gyengeséget mutat, az emberek pedig félnek a terrortámadásoktól, ezért határozott fellépésre lenne szükség a migrációt illetõen.
BUDAPEST, 10:58

Bakondi György szerint Brüsszel gyengeséget mutat, az emberek pedig félnek a terrortámadásoktól, ezért határozott fellépésre lenne szükség a migrációt illetően.

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Európában összetett politikai és belbiztonsági veszély alakult ki, amelynek megfelelő kezeléséhez határozott intézkedésekre lenne szükség. Ennek ellenére az Európai Unió intézményei gyengeséget mutatnak és nem alkalmaznak erőt. A főtanácsadó hozzátette, hogy a hibás válaszokon túl, a másik legnagyobb probléma, hogy sokan inkább segítik a migrációt, mint akadályozzák.

Tömeges, szervezett, agresszív és illegális a migráció."

– emelte ki Bakondi György.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint az emberek félelmet, bizonytalanságot éreznek a terrorcselekmények miatt, aminek rossz társadalmi, politikai és gazdasági hatásai vannak. 

Az illegális bevándorlás szervezettsége mögött az Iszlám Állam áll, amely háborút hirdetett Európa ellen. Az ideológia hívei szét akarják zilálni az uniót."

– folytatta a belbiztonsági főtanácsadó.

Hozzátette, hogy szerencsére egyre több nemzetállam ismeri fel, hogy alapvető érdeke küzdeni a terrorizmus ellen. 

A magyar hatóságok július 5-ével úgynevezett mélységi határőrizetet vezettek be. Azokat az elfogott migránsokat, akikre nem tudnak bűncselekményt bizonyítani, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Azóta csaknem 4900 határátlépési kísérlet történt a magyar-szerb határon, ebből több mint 3100-at megakadályoztak, és körülbelül 1800 embert kísértek vissza."

– emelte ki Bakondi György.

Több ezer olyan emberről tudnak a hatóságok, akik jelenleg Szerbiában tartózkodnak, de már megpróbálták átlépni a határt, vagy ez várható tőlük. A helyzetet figyelembe véve továbbra is nagy szükség van a magyar rendőrökre és katonákra a magyar határon.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére