Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztattak egy amerikai rendõrt, mert az Iszlám Állam harcosa volt

Bertha László

2016.08.03. 18:18

WASHINGTON, 18:18

Washingtonban letartóztattak egy rendőrt az Iszlám Állam segítésének gyanújával.

A 36 éves Nicholas Youngot a közlekedési rendőrség washingtoni központi irodájában tartóztatták le, és várhatóan már szerdán bíróság elé állítják. A férfit az FBI egyik fedett ügynöke leplezte le.

Az amerikai rendőrt azzal vádolják, hogy összesen 22 mobiltelefon-kártyát vásárolt, hogy kapcsolatba lépjen az iszlamista terrorszervezettel. A rendőrség közleménye szerint Young nem jelentett közvetlen veszélyt az Egyesült Államokban, mivel nem az országban tervezett terrorakciót, hanem az Iszlám Államnak az amerikai földrészen kívüli akcióira összpontosított.

Nicholas Youngot 2009 óta tartotta megfigyelés alatt az FBI, mert akkoriban a rendőrség tisztségviselői jelentették, hogy a férfi gyanúsan viselkedik.

A rendőr a beszámolók szerint korábban a neonáci eszmékkel szimpatizált, valamint régóta támogatta az iszlamista szélsőségeseket. 2011-ben Líbiába is elutazott, hogy a lázadók oldalán harcoljon Kadhafi megbuktatásáért. Ezt követően húsz különböző alkalommal találkozott az FBI fedett ügynökével, akinek többször is elmondta, hogy az Iszlám Állam harcosa lett. A férfit akár 20 év börtönre is ítélhetik.

(MTI, IB Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére