Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

85 ezren vigyáznak a biztonságra Rióban!

888.hu

2016.08.03. 10:34

Biztonság mindenek fölött! A -2. nap labdarúgó meccseivel ma délután megkezdődő olimpia helyszínén, Rio de Janeiróban hivatalosan is megnyitotta kapuit a terrorelhárítási központ.

A labdarúgó Európa-bajnokság kiemelt kockázata után újra egy komoly teszt következik a világ majd összes biztonsági szolgálata számára, mert közös érdek, hogy az olimpia terroresemények nélkül érjen véget. A brazil városban nehéz elképzelni, hogy kisebb-nagyobb rablások ne legyenek, de ez - nevezzük így - a helyi folklór része, szinte hiányozna is, ha nem lenne.

Más azonban a komolyabb terrorakció, a versenyzők biztonságának garantálása, ugyanis ebbe nem férhet hiba. Éppen ezért

az ötkarikás játékok alatt 55 ország 250 szakértője dolgozik majd a megnyitott terrorelhárítási központban, köztük az Interpol, az Ameripol és az Europol munkatársai.

"A feladat az, hogy a bűnözés és a terrorizmus minden formája ellen harcoljunk" – jelentette ki Alexander de Moraes brazil igazságügyi miniszter.

Bár az iszlám radikalizmus és terrorizmus eddig elkerülte Dél-Amerikát, a riói olimpián 85 ezer fős biztonsági személyzet ügyel majd a sportolókra és a nézőkre.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére