Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.08.03. 07:59

A béremelés lassíthatja az egészségügyben dolgozók elvándorlását; fegyverkeznek a francia kisvárosok; Király Gábor visszavonult. A reggel legfontosabb hírei.
A béremelés lassíthatja az egészségügyben dolgozók elvándorlását

A Magyar Idők szerdai számában megjelent cikk szerint az elvándorlás üteme lassult az elmúlt években, a folyamatot pedig még inkább visszavetheti, mivel az orvosok, ápolók és gyógyszerészek ősztől többlépcsős, jelentős béremelésre számíthatnak. A hazai többszörösére rúgó nyugat-európai bérek elszívó hatása azonban csak enyhíthető ezzel, az egészségügyi dolgozók migrációja ugyanis gyakorlatilag az egész világra jellemző probléma - írták.

Fegyverkeznek a francia kisvárosok

A vidéki francia polgárőrök többségének nincs szolgálati fegyvere. Általában a sokkoló, a paprika-spray és a gumibot tartozik az alapfelszereléshez. Egyre több vidéki polgármester dönt úgy, hogy a polgárőröket felfegyverzik, mert másképp nem lehet megállítani az "őrült támadókat". Júniusban a francia parlament elfogadta azt a törvényt, amely szerint a rendőrök maguknál tarthatják a fegyverüket szolgálaton kívül is. A döntés azután született meg, hogy Párizs külvárosában egy dzsihadista a saját otthonában ölt meg egy rendőrtisztet és feleségét.

Király Gábor visszavonul

Király Gábor a magyar válogatott kapusa honlapján jelentette be, hogy visszavonul. Nem lép többé pályára a nemzeti csapatban, 107 meccs után befejezi a válogatottbeli pályafutását. Király 18 évet töltött el a válogatottban, most így búcsúzott el: "mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretet, biztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére