Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Embercsempészettel vádolt rendõrök buktak le

Sümeghi Lóránt

2016.07.29. 18:40

SZÓFIA, 18:38

Õrizetbe vettek Bulgáriában négy rendőrt, akiket azzal vádolnak, hogy segítséget nyújtottak illegális határátlépőknek - jelentette pénteken a helyi rádió belügyminisztériumi és ügyészségi forrásokra hivatkozva.

A rendőröket Szófia és a bolgár-szerb határon lévő kalotinai határátkelőhely között húzódó főútvonalon vették őrizetbe, majd 72 órára vizsgálati fogságba helyezték a hatóságok.

A razziát a szófiai belügyminisztérium belbiztonsági igazgatósága hajtotta végre a tárca vezetője, Rumjana Bacsvarova utasítására, miután embercsempészetre utaló jelek voltak a rendőrségen belül.

Előzetes nyomozási eredmények szerint az egyenruhás testület szóban forgó négy tagja az embercsempészektől pénzt kapott, hogy szemet hunyjon illegális bevándorlók továbbutazása felett Szerbia irányában.

A csoport feltételezett fejének őrizetbevételekor a hatóságok általuk korábban már megjelölt bankjegyeket foglaltak le. A gyanúsítottak évek óta a közlekedési rendészetnél dolgoztak.

A lakások átkutatása során a nyomozók több különböző ország valutáját, lehallgatásbiztos okostelefonokat, és mintegy 25 ezer euró (7,8 millió forint) értékben fegyvereket foglaltak le. A bolgár ügyészség szerint a csoport áprilistól folytatta illegális tevékenységét.

Mióta márciusban a balkáni országok lezárták határaikat, és életbe lépett a menekülthullám feltartóztatását célzó EU-török menekültügyi egyezmény, a migránsok alternatív útvonalakat keresnek maguknak az unió területére. Bulgária 2013 óta az EU-ba irányuló migráció egyik tranzitországának számít. Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerint a helyi hatóságok naponta mintegy 100 illegális bevándorlót fognak el az ország belsejében.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére