Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felsõ határt kell bevezetni a menekültek befogadásában

Sümeghi Lóránt

2016.07.28. 14:28

A bajor belügyminiszter szerint a biztonság megõrzése és az integráció sikere érdekében évi 200 ezer fõben kell korlátozni a befogadható menekültek számát Németországban.
BERLIN, 14:28

A bajor belügyminiszter szerint a biztonság megőrzése és az integráció sikere érdekében évi 200 ezer főben kell korlátozni a befogadható menekültek számát Németországban.

Joachim Herrmann a korábban előkészített és az utóbbi napok támadásai révén továbbfejlesztett tervről szólva kiemelte, hogy Bajorország történetének legnagyobb szabású biztonságpolitikai intézkedéscsomagját alkották meg.

Az Erővel a biztonságért című koncepció azon a tételen alapul, hogy biztonság nélkül nincs szabadság - tette hozzá.

A program nemzetközi és menekültügyi vonatkozású elemeiről szólva a befogadható menekültek számának korlátozására irányuló, korábban is hangoztatott követelés mellett kiemelte, hogy

a menekültügyi eljárásokat az uniós külső határokon kell lefolytatni, legfeljebb három hónapon belül."

A kényszerbetelepítés továbbra is napirenden szerepel

A jogosulatlan kérelmezőket el kell utasítani, a védelemre szoruló embereket pedig igazságosan szét kell osztani egész Európában - húzta alá. 

Hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a belső határok ellenőrzése, amíg nem biztosított az uniós külső határok védelme. Németország határát a lakosság biztonsága érdekében is ellenőrizni kell a szükséges mértékben:

nem lehet többé ellenőrizetlen beutazás, és a dublini szabályok alapján következetesen alkalmazni kell azt az előírást, hogy menedékkérőket vissza lehet küldeni más uniós országokba.

A német határon érvényes iratok nélkül megjelenő menedékkérőket fel kell tartóztatni, és adott esetben meg kell tagadni tőlük a belépést - tette hozzá, rámutatva, hogy a müncheni vezetés már korábban is sürgette a tranzitzónák kiépítését, ahol el lehet végezni a menedékkérők regisztrációját és ellenőrzését.

A Németországban az utóbbi napokban történt négy támadás közül három - Würzburg, München, Ansbach - Bajorországban történt. 

Hangoztatta, hogy jogszabályi lehetőséget kell teremteni a személyazonosság megállapítás célzó kényszerintézkedésre, és össze kell kapcsolni az uniós tagországok ujjlenyomat-nyilvántartó adatbázisait.

Azt tudtad, hogy egyedül Magyarországon vettek ujjlenyomatot a baltás migránstól?

A bajor kormány azt is sürgeti, hogy terjesszék ki a menekültszállások hatósági ellenőrzésének lehetőségét.

Hozzátette, hogy egy hatékony uniós ki- és beutazási nyilvántartási rendszer kiépítése előtt nem szabad további országoknak megadni a vízummentességet, és le kell állítani a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalásokat a tagjelölt államban kibontakozott belpolitikai fejlemények miatt.

A német rendőrség megerősítése

A tartományi szintű intézkedések között említette, hogy 2020-ig évente ötszáz fővel - összesen kétezerrel - növelik a rendőrség létszámát, és

  • új típusú golyóálló mellényekkel,
  • sisakokkal,
  • modernebb fegyverekkel, 
  • páncélozott járművekkel egészítik ki felszerelésüket,
  • valamint erősítik a rendőri jelenlétet a köztereken.

A hivatalos személy elleni erőszak büntetését meg kell szigorítani, és a közveszélyes szélsőségeseket rendőrségi nyomkövető viselésére kell kötelezni. Továbbá ki kell terjeszteni a kamerás térfigyelő rendszereket, és fokozni kell a digitális kommunikáció megfigyelését - ismertette Joachim Herrmann.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére