Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lélegezhet fel a Led Zeppelin

Nagy Gábor

2016.07.27. 10:08

Fellebbezést nyújtott be a Led Zeppelin plágiumper felperese, aki a bírósági tárgyalásokon nem tudta meggyőzni a Los Angeles-i esküdtszéket arról, hogy a brit rockbanda Stairway to Heaven című számának nyitó gitáraláfestését lemásolták a Spirit együttes egyik szerzeményéből.

Michael Skidmore, Randy Wolfe-nak, a Spirit néhai gitárosának vagyonkezelője múlt szombaton nyújtotta be fellebbezést az illetékes amerikai fellebbviteli bírósághoz, amely befogadta a kérelmet.

A bírósági dokumentumokból kiderül, 2017 előtt nem fognak újabb tárgyalást tartani a Skidmore vs. Led Zeppelin ügyben.

Június 23-án egy Los Angeles-i esküdtszék kimondta, hogy a rocktörténelem egyik legjelentősebb balladáját a szerzők, Robert Plant és Jimmy Page nem plagizálták, a dal nyitó zenei futama jelentősen különbözik a Spirit együttes Taurus című hangszeres szerzeményétől.

Az esküdtszék döntése a Led Zeppelin győzelmét jelentette a perben, amelyben Michael Skidmore arra kérte a bíróságot, állapítsa meg, lemásolták-e a Spirit együttes 1968-as Taurus című hangszeres szerzeményét. Randy Wolfe 1966-67-ben írta a Taurus című számot, évekkel a Led Zeppelin 1971-ben bemutatott Stairway to Heaven című dala előtt.

Skidmore azt akarja elérni, hogy Wolfe-ot társszerzőjeként ismerjék el, és fizessenek az elmaradt szerzői jogdíjért és kompenzációként 40 millió dollárt (11,2 milliárd forintot).

(MTI)


EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére