Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így függ össze az alkohol és a dohányzás

Tóth Dalma

2016.07.26. 17:58

A brit tudósok újabb felfedezésre jutottak. Arra jöttek rá, hogy azok a dohányosok, akik megpróbálják letenni a cigarettát kevesebb alkoholt fogyasztanak.

A felmérésbe 31 000 brit állampolgárt vontak be. A résztvevőket életmódjukról kérdezték, miután leszoktak a dohányzásról és a kutatók arra jutottak, hogy a leszokás ideje alatt kevesebb alkoholt fogyasztottak a válaszadók.

Nem csak kevesebbet ittak, de kevesebbszer is rúgtak be.

Jamie Brown, a kutatás vezetője szerint az eredmény leszámol azzal a tévhittel, hogy a cigarettáról lemondók többet isznak, hogy kompenzálni tudják a dohány megvonásával kialakuló hiányérzetüket.

Az egyértelműnek látszik, hogy a dohányzás és az alkoholfogyasztás között van összefüggés. Sokan el se tudják képzelni, hogy egy jó korsó sör mellé ne szívjanak el egy szál cigit. A leszokást azonban segítheti az is, ha a dohányzó kevesebb alkoholt fogyaszt. A sorrend, hogy az alkohol befolyásolja a dohányzást vagy fordítva még nem tisztázott.

A sorrend még nem meghatározható. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy eldönthessük, előbb kell megpróbálni leszokni a dohányzásról, majd mérsékelni az alkoholfogyasztást, vagy fordítva”

– mondta a kutatás vezetője.

(APONET)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére