Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump megelõzte Hillary Clintont

Horváth József György

2016.07.25. 17:58

A CNN hírcsatorna hétfõn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje megelõzte Hillary Clintont, a demokrata elnökjelöltség várományosát.
WASHINGTON, 17:58

A CNN hírcsatorna hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása szerint Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje megelőzte Hillary Clintont, a demokrata elnökjelöltség várományosát.

Trump a maga 44 százalékával jelentős előnyre tett szert a szavazatok 39 százalékát birtokló Clintonnal szemben, míg a Gary Johnson független jelöltet a válaszadók 9 százaléka támogatta. A felmérést a republikánus konvenció után készítették.

Ha csak Trump és Clinton közül lehetne választani, akkor a republikánus politikusra az amerikai választópolgárok 48, míg a demokraták nagyasszonyára 45 százaléka voksolna."

- írja a Magyar Idők, a CNN közvélemény-kutatása alapján.

A iparmágnás Trump szavai leginkább az alsó rétegekhez tartozó fehérek körében találnak meleg fogadtatásra, akik számos, a választás kimenetelét meghatározó, ingadozó államban – például Ohióban – népes szavazói csoportot alkotnak. A felsőfokú végzettség nélküli fehér lakosság körében Trump toronymagasan, 62 százalékkal vezet, míg Clintonra ennek a rétegnek mindössze 23 százaléka szavazna. Ezzel szemben a diplomás fehér lakosság 44 százaléka Clintont látná szívesebben a Fehér Házban, körükben Trump támogatottsága 39 százalék.

Ez messze a legjobb eredmény Trump számára 2015 szeptembere óta, aki a republikánus konvenció előtti eredményéhez képest is hat százalékpontot javított helyzetén. Ez azért is figyelemre méltó, mert a CNN közvélemény-kutatásaiban 2000 óta nem volt példa arra, hogy egy elnökjelölt népszerűsége ekkorát nőtt volna a konvenció előtti felmérésekhez képest.

A demokrata oldalon immár egyedül versenyben lévő Hillary Clinton volt külügyminisztert, Bill Clinton korábbi amerikai elnök feleségét minden várakozás szerint a hétfőn kezdődő demokrata konvención hivatalosan is megválasztják pártja elnökjelöltjének, alelnöke Tim Kaine virginiai szenátor lesz.

(Magyar Idők, CNN, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére