Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar rendõrcsapat is védi a macedón-görög határszakaszt

Bokor Gábor

2016.07.25. 11:38

BUDAPEST, 11:28

Hétfő reggel indult útnak egy huszonöt rendőrből álló küldöttség, hogy a balkáni országban segítsen védeni a határszakaszt.

A budapesti Készenléti Rendőrség központjából indult el huszonöt rendőr Macedóniába, hogy segítsen a balkáni ország rendőreinek őrizni a macedón-görög határszakaszt. Az intézményben Papp Károly országos rendőrfőkapitány búcsúztatta őket. 

Az altábornagy elmondta, hogy a küldöttség egy hónapon át teljesít majd szolgálatot Macedóniában, járőr-, kísérői és őrzési feladatokat ellátva. Papp szerint ez már a hatodik magyar rendőri egység, mely a migránsáradat sújtotta országba megy segédkezni. Eddig összesen hetvennyolc magyar rendőr utazott ki. 

Az elmúlt tíz évben közel háromszáz magyar rendőr látott el határrendészeti munkákat, a fogadó országok mindig, maximálisan meg voltak elégedve a magyar kollégák munkájával. 

A most kiküldött egység a macedón rendőrség irányításával és felügyeletével, saját felszerelésével látja majd el tevékenységét. A rendőrök kiemelt feladata lesz az, hogy illegálisan senki ne léphesse át az államhatárt, továbbá, hogy az arra kialakított pontokon szabályozott legyen a belépés.

A magyar rendőröknek hatékonyan közre kell működniük az embercsempészet megelőzésében, valamint az embercsempészek felderítésében is. Idén Magyarországon mintegy száznyolcvan eljárást indítottak embercsempészet miatt."

– mondta a főkapitány.  

A hétvégén a magyar határszakaszon 217 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. A mélységi határőrizetnek, valamint a határzárnak köszönhetően sikerült megállítani őket. A rendőrök visszakísérték őket a határ másik oldalára, majd útbaigazították őket, hol tudnak szabályosan átkelni a határon és ott, hogy tudják beadni menedékkérelmüket. 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére