Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan ismét kedvenc sportjának hódol: újságírókra vadászik

888.hu

2016.07.25. 11:28

A török hatóság 42 újságíró ellen adott ki letartóztatási parancsot, akik a gyanú szerint részt vettek július 15-i meghiúsult puccskísérletben. A török hatóságok eddig mintegy hatvanezer ember ellen indítottak eljárást, vagy vették õrizetbe.
ANKARA, 10:58

A török hatóság 42 újságíró ellen adott ki letartóztatási parancsot, akik a gyanú szerint részt vettek július 15-i meghiúsult puccskísérletben. A török hatóságok eddig mintegy hatvanezer ember ellen indítottak eljárást, vagy vettek őrizetbe.

A puccsal közvetlenül összefüggésbe hozható személyek száma jelenleg 13 165 fő – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök. Összesen 8838 katonát, 2101 bírót és ügyészt, 1485 rendőrt, 689 civilt helyeztek vád alá a meghiúsult puccskísérletben való részvétel miatt.

Fetullah Gülen – őt gyanúsítja Erdogan a puccs megszervezésével – Amerikában élő hitszónok és társai ellen a török ügyészség csoportosan jár el. A 73 személy ellen benyújtott vádiratot minden bizonnyal a távollétükben vitatja meg a török bíróság.

A török Oktatási Minisztérium szombaton bejelentette, hogy több mint 1500 oktatási intézményt zárnak be, amelyek kapcsolatba hozhatóak Gülennel és a mozgalmával. Ezek között vannak magánkézben levő tanintézmények és kollégiumok. Mintegy 21 000 tanárt függesztettek fel állásukból.

Több török céget is kérdőre vonnak a közeljövőben.

Jelenleg is folyik azoknak a cégnek az azonosítása, amelyeket Gülen terrorszervezete finanszíroz. Ezek ellen eljárást fogunk indítani. Ezek egy részét bezárjuk, és elindítjuk a megfelelő eljárásokat velük kapcsolatban."

– mondta Bulent Tukfenkci, török kereskedelmi miniszter.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére