Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eldõlt, melyik ország lesz az EU soros elnöke a britek helyett

Tóth Dalma

2016.07.20. 18:58

Sajnos, nem mi leszünk azok.
BRÜSSZEL, 18:58

Sajnos, nem mi leszünk azok.

Korábban Magyarország már jelezte az uniós intézményeknek, hogy kész vállalni az Európai Unió soros elnökségét 2017 második félévében, amit eredetileg Nagy-Britannia adott volna.

Magyarország a visegrádi országok segítségével az egyetlen olyan uniós tagország, amely sikeres választ adott "a nem normális" európai helyzetet kiváltó legfőbb kihívásra, a migrációs válságra, ezért a magyar elnökség a józan észre és az emberek biztonságára alapozó politikájával nagy hasznára lehetett volna Európának a helyzet normalizálása érdekében – mondta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter szerint Magyarország kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott legutóbbi soros elnökségéről, abban az időszakban számos fontos kezdeményezés indult el az EU-ban, továbbá a magyar diplomaták teljesítményét is elismerés övezte.

Azonban Donald Tusk szóvivője elárulta, hogy a britek helyett Észtország lesz a soros elnök. A britek után ők következtek volna, de így fél évvel korábban kezdenek, amelyet széles körű konszenzus övezett. A döntést hamarosan formálisan is megerősítik.

(AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére