Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bokor Gábor

2016.07.20. 07:59

2017-ben Magyarország lehet az EU soros elnöke; hivatalosan is Donald Trump a republikánus elnökjelölt; a francia nemzetgyûlés fél évvel meghosszabbította a rendkívüli állapotot. A nap legfontosabb hírei.
2017-ben Magyarország lehet az EU soros elnöke 

Szijjártó Péter külügyminiszter kedden elmondta, hogy Magyarország kész átvenni Nagy Britanniától az EU soros elnökségét. A külügyminiszter szerint a britek EU-ból való kilépésével kapcsolatban rengeteg a kétely és a találgatás. Például felmerült, hogy a britek vihetik-e tovább a soros elnökséget a kilépési tárgyalások közepette? Szijjártó elmondta, hogy Magyarország hajlandó vállalni az elnökséget. Magyarország a 2011. első félévi soros elnökségéről kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott.

Hivatalosan is Donald Trump a republikánus elnökjelölt 

Nagy megtiszteltetésnek nevezte Donald Trump, hogy a republikánusok Clevelandben zajló konvencióján hivatalosan is őt választották a párt elnökjelöltjévé. A hivatalos végeredmény szerint Trumpra 1725 delegált voksolt. Ted Cruz texasi szenátor 475, Marco Rubio floridai szenátor 114, John Kasich ohiói kormányzó 120, Ben Carson 7, Jeb Bush volt floridai kormányzó 3 míg Ran Paul szenátor 2 delegált bizalmát és szavazatát nyerte el. 

A francia nemzetgyűlés megszavazta, hogy fél évvel hosszabb legyen a rendkívüli állapot

Éjjelbe nyúló tárgyaláson szavazta meg a francia törvényhozás alsóháza a javaslatot. A múlt héten már arról szivárogtak ki információk, hogy a november 13-i terrortámadás után kihirdetett rendkívüli állapotot feloldják, ám a nizzai mészárlás után úgy döntöttek, meg kell hosszabbítani azt. A kormánypárti szocialisták három, míg az ellenzék hat hónapos hosszabbítást javasolt. A kormány végül belátta, jobb ha 2017 januárjáig tart a rendkívüli állapot. Az eddig négy alkalommal meghosszabbított intézkedés keretében a hatóságoknak különleges jogosítványuk van a biztonság fenntartása érdekében.
 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére