Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt a térképet egyik ISIS katona sem látná szívesen

Tóth Dalma

2016.07.13. 14:28

Az Iszlám Állam által uralt iraki és szíriai területek nagysága 12 százalékkal csökkent a legfrissebb adatok alapján.
ALEPPÓ, 14:28

Az Iszlám Állam által uralt iraki és szíriai területek nagysága 12 százalékkal zsugorodott a legfrissebb adatok alapján.

Az Information Handling Services szerint az Iszlám Állam területe 78 000 négyzetkilométer volt még 2015-ben, azonban a mostani számítások alapján csak 68 300 négyzetkilométerre rúg az ISIS által uralt terület nagysága.

Ráadásul amíg 2015-ben 80 millió dollár bevételük volt, addig 2016 márciusában csak 56 millió dollárt tudtak bezsebelni. Március óta valószínűleg még 35 százalékkal csökkenhetett a bevételük.

Az ISIS pénzügyi gondjaiban nagy szerepet játszik az ellene alakult nemzetközi koalíció, de további lépésekre van még szükség a terrorszervezet tényleges megállításához. 

Az európai ISIS harcosok többsége Franciaországból származik. Az Iszlám Állam szolgálatába álló európai katonák nagy számban érkeznek még Nagy-Britanniából, Németországból, Ausztriából és Belgiumból.

A környékről leginkább tunéziai, Szaúd-arábiai, jordániai, marokkói és libanoni állampolgárok állnak az ISIS szolgálatába.

A legtöbb Iszlám Államot támogató tweet Szaúd-Arábiából érkezik.

Európában leginkább a franciák és a spanyolok aggódnak az ISIS tevékenysége miatt. A világon Nigéria és Libanon lakosságát aggasztja leginkább az Iszlám Állam jelenléte.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére