Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most te is tehetsz a bürokrácia csökkentéséért

Tóth Dalma

2016.07.12. 21:58

A legújabb konzultáció célja a bürokratikus terhek csökkentése, és a közigazgatás hatékonyabbá tétele.

Itt a legújabb állami rezsicsökkentés. A folyamat első lépéseként, a korábbiakhoz hasonlóan, kikérdezik  az állampolgárok és a gazdasági szereplők véleményét.

A konzultációhoz szükséges kérdőíveket a kormányhivatalok és a járási hivatalok ügyfél szolgálatain, valamint a kormány internetes felületein találhatjuk meg. A kérdőíveket augusztus 19-éig költhetjük ki.

A kormány célja, hogy csökkentse a bürokratikus terheket és hatékonyabbá tegye a közigazgatás működését. A kérdőívek segítségével arról mondhatunk véleményt, hogy mely állami eljárásokat szeretnénk egyszerűsíteni a jövőben. Azt is megjelölhetjük, hogy szerintünk milyen esetekben lenne elegendő a bejelentés megtétele a bonyolultabb engedélyezési eljárás helyett.

A második nyomtatványon egyes vállalkozói terhek mérséklésére, megszüntetésére tehetünk javaslatot. A harmadikon a magánszemélyek életét megnehezítő díjak lefaragása, eltörlése ügyében adhatunk tippeket.

A válaszlehetőségek között szerepel például a járművek fenntartásának egyes költségei vagy az európai egészségbiztosítási kártya pótlásának díja.

Tavaly is volt hasonló konzultáció, amit négyszázezer ember töltött ki. Az Országgyűlés ennek köszönhetően megszüntette például a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiállításának illetékét;  az ellopott okmányiratokat is ingyenesen állítják ki újra, de a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának kiállítása is térítésmentes lett. Az első alkalommal a jogosítványt illetékmentesen kaphatja meg mindenki, miközben az adóhatósági igazolásokat is ingyenesen készítik el.

Az állami rezsicsökkentés tízmilliárd forintos megtakarítást jelentett a lakosságnak és a vállalkozásoknak.

(MagyarIdők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére