Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország költötte el a legtöbb Uniós pénzt a régióban

888.hu

2016.07.12. 12:58

Magyarország fizette ki arányaiban a legtöbb uniós támogatást a tavalyi évvel zárult hétéves idõszakban - derül ki egy friss jelentésbõl. A fejenként kifizetett összeget tekintve is elsõk vagyunk, minden magyarra közel 3000 eurónyi fejlesztési forrás jutott.

A 2007-2013-as uniós támogatási ciklusban Magyarország teljesítménye több szempontból is kiemelkedik a kelet-közép-európai régiós mezőnyből. A szerződött támogatások aránya regionális összehasonlításban nálunk a második legmagasabb (117%), a kifizetésekben pedig vezetjük a listát 111%-kal – derül ki a KPMG évente megjelenő „EU Funds in Central and Eastern Europe” című jelentéséből - írja a Profit7

A 2007-2013-as ciklus kezdeti nehézségei ellenére Magyarországnak sikerült a regionális mezőny élén végeznie a források lekötése és kifizetése terén egyaránt, köszönhetően a hazai intézményrendszer különösen az utóbbi években megfigyelhető erőfeszítéseinek. A szerződött támogatások aránya regionális összehasonlításban Szlovákia után nálunk a második legmagasabb (117%), a kifizetési arányban pedig vezetjük a listát, 111%-kal.

Nem csak ebben a relatív összehasonlításban, de az egy főre eső kifizetett támogatások mutatójában is első helyen végzett Magyarország.

Ez annyit jelent, hogy majdnem 3000 euró szerződött támogatás jutott Magyarország minden egyes lakosára. 

(MTI, Profit7)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére