Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a szomszédunknál terjed az iszlamista propaganda

Nagy Gábor

2016.07.11. 18:28

Ausztriában a közelmúltban olyan változások történtek az Ausztriai Iszlám Hitközségnél, amely sokakat aggodalommal töltött el.

A török elnököt támogató propagandát, az iszlám törvénykezését hirdetik, és a nyugat-európai értékekkel szemben helyezkednek el Európában azok az imámok, akik közvetlenül a török állami vallásügyi hatóság befolyása alatt állnak – véli egy berlini politológus, iszlámszakértő.

Június közepén lemondott posztjáról a 62 éves Fuat Sanat, az ausztriai muszlim szervezeteket tömörítő Ausztriai Iszlám Hitközösség (IGGiÖ) elnöke.

Bár a kommuna alapszabálya 35 éves korhatárt szab meg feltételként, Sanat helyére mégis a radikálisabb nézeteket valló 28 éves Ibrahim Olgun lépett, aki az Osztrák-Török Iszlám Unió (ATIB) tagja – amely pedig közvetlenül a török állami vallásügyi hatóság irányítása alatt áll.

Ralph Ghadban politológus és iszlámszakértő szerint az ATIB és német megfelelője, a DITIB célja nem más, mint a török kormány iszlamista álláspontjának közvetítése az európai muzulmán közösségek felé. A szakértő szerint a két szervezet közvetlenül a török elnök, Recep Tayyip Erdogan befolyása alatt áll – ezért az osztrák (és német) mecsetekben szalafista eszméket és török kormánypárti propagandákat terjesztenek.

Ibrahim Olgun tagadta a vádakat, hogy Erdogan bábja lenne:

Ausztriában születettem, itt nőttem fel és osztrák állampolgár vagyok. Nem vagyok a török kormány meghosszabbított keze, se Erdogan elnök bábja.”

Ausztria azonban jelentős demográfiai átalakulás előtt áll. Az ország 8,5 millió lakosának már közel 6 százaléka muszlim, ám ez a szám egyes becslések szerint 2030-ra megközelítheti a 10 százalékot is.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére