Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Theresa May lesz az új brit miniszterelnök

Sümeghi Lóránt

2016.07.11. 13:02

Visszalépett hétfõn a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetõválasztási kampányának egyik jelöltje, Andrea Leadsom energiaipari államtitkár. Döntése azt jelenti, hogy jelenleg Theresa May belügyminiszter az egyetlen jelölt a párt vezetõi tisztségére és a miniszterelnöki posztra.
LONDON, 13:02

Visszalépett hétfőn a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási kampányának egyik jelöltje, Andrea Leadsom energiaipari államtitkár. Döntése azt jelenti, hogy jelenleg Theresa May belügyminiszter az egyetlen jelölt a párt vezetői tisztségére és a miniszterelnöki posztra.

Brit sajtóértesülések szerint a volt energiaipari államtitkár - Leadsom - az ellene folyó túlságosan intenzív lejáratások és támadások miatt szállt ki a versenyből. A politikus asszony több ízben is hangot adott az elmúlt napokban konzervatív nézeteiről.  

A Konzervatív Párt élére azért kell új vezetőt választani, mert David Cameron miniszterelnök, a párt jelenlegi vezetője a brit EU-tagságról június 23-án tartott népszavazás másnapján bejelentette távozási szándékát.

Többek között a homoszexuálisok templomi házasságának ellenzése kapcsán, továbbá azzal érvelt egy vitában, hogy gyermekes anyaként alkalmasabb lenne a miniszterelnöki hivatás betöltésére, mint a gyermektelen Theresa May. Kijelentéseit igencsak erőteljes kritikával illették ellenfelei, amelyet Leadsom nyilvános bocsánatkéréssel próbált elcsitítani.

Nem kizárt, hogy a bejelentést követően felgyorsul majd az új brit miniszterelnök hivatalba iktatásának folyamata, amely akár azt is jelentheti, hogy a kitűzött októberi dátum előtt köszön majd le David Cameron.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére