Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így emelkednek évrõl-évre a fizetések

Sümeghi Lóránt

2016.07.11. 10:58

Több száz milliárd forinttal támogatja a kormány a kisgyermeknevelõk, a köznevelésben, valamint a felsõoktatásban dolgozók bérfejlesztését.

Több száz milliárd forinttal támogatja a kormány a kisgyermeknevelők, a köznevelésben, valamint a felsőoktatásban dolgozók bérfejlesztését.

A kormány által a közszférában indított átfogó béremelések kapcsán elsősorban a pedagógusok, a felsőoktatásban tevékenykedők és az MTA kutatói számíthatnak újabb jelentős bérnövekedésre - írta meg a Magyar Idők.

  • A bölcsődei felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelőket január elsejétől beemelték a pedagógus-életpályába, így az ő fizetésük harminc-negyven százalékkal, azaz negyven-hatvanezer forinttal emelkedett.
  • A pedagógusok mintegy ötvenszázalékos fizetésemelkedése valósul meg 2017-ig, az intézkedés így 170 ezer embert érint. Ráadásul 2013 óta minden évben három és fél százalékkal nő a fizetésük, továbbá 2017-ben a kormány 343 milliárd forintot fordít a pedagógusok további béremelésére.
  • A felsőoktatásban dolgozók bérfejlesztésére 12 milliárd forintot szán a kormány, így a felsőoktatásban körülbelül 15 ezer fő vihet majd haza magasabb fizetést.
  • Esetükben első lépésként 2016-ban 15 százalékkal, 2017-ben és 2018-ban pedig újabb öt-öt százalékkal nő az érintettek bére. Nem maradnak ki a doktoranduszok sem, miután a kabinet a képzés átalakítására több mint nyolcszázmillió forint pluszforrást szán. 
  • Az MTA dolgozói esetében visszamenőleges bérfejlesztést hajtanak végre, így mintegy 3200 fő bére átlagosan 27 százalékkal lesz több.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére