Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háromezer török erõszaktevõ mentesül a börtön alól

Sümeghi Lóránt

2016.07.11. 11:28

Törökországban továbbra is elképesztõ gondot jelentenek a szexuális ragadozók, akik gyakran a törvényeket kihasználva menekülnek meg a börtönbüntetéstõl.
ISZTAMBUL, 11:28

Törökországban továbbra is elképesztő gondot jelentenek a szexuális ragadozók, akik gyakran a törvényeket kihasználva menekülnek meg a börtönbüntetéstől.

Mintegy háromezerre tehető azoknak az erőszaktevőknek a száma, akik a török igazságszolgáltatásnak nevezett rendszert kihasználva, házasságkötés gyanánt ússzák meg a felelősségre vonást.

A legkirívóbb esetek egyikében egy háromfős társaság nemcsak elrabolt, hanem brutálisan meg is erőszakolt egy lányt, akit később az egyik elkövető elvett feleségül. Az elkövető ezáltal mentesült a bűncselekmény alól, amelyet akár 16 évnyi börtönnel is büntethetne a török állam.

Ráadásul az esetek egy részében a kényszerházasságok "menyasszonyai" kiskorúak, akik így halmozott traumát kénytelen átélni egy-egy megerőszakolás után.

Ugyanakkor vannak olyan lányok, akik megtanultak visszaélni a közösségi házasság rugalmas szabályozásával. Amikor egy fiatal pár házassága a közösség és a szülők által tiltottá válik, a lányok képesek "elraboltatni" magukat a szerelmük által.

Törökországban igencsak kényes ügy a nők elleni erőszak jogi szabályozása, ugyanis az ezzel kapcsolatos törvények csupán néhány éve kerültek kikényszerítésre, elsősorban a nemzetközi emberjogi botrányok kapcsán.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére