Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma este vége lesz az Eb-nek!

888.hu

2016.07.10. 12:47

Az Európa-bajnokság utolsó, 51. mérkőzésén magyar lesz a pálya mellett. De a pályán nem. Este 9 órától kezdődik a Franciaország - Portugália Eb-finálé. A döntő kezdetét Mark Clattenburg sípszava fogja jelezni. Jelen lesz negyedik játékvezetőként Kassai Viktor, valamint 80.000, javarészt francia néző is a Stade de France-ban, ahol legutoljára a házigazdák a negyeddöntőben 5-2-re nyertek a korábban Portugáliával 1-1-re végző Izland ellen.   

A döntő előtt szinte teljesen felesleges elmondani, hogy mi történt korábban az Európa-bajnokságon, mert egy finálénak speciális hangulata, egészen sajátos hőfoka van. Ez mindig így van, még akkor is, ha rossz a meccs.

A legutóbbi Eb-döntők egyébként nem voltak rosszak, ha lehet ilyet mondani egyáltalán egy ekkora tét mellett zajló összecsapásról.

Ne kanyarodjunk nagyon messzire vissza, de elevenítsük fel, hogy négy éve a spanyolok 4-0-ás gálamérkőzése csak azoknak nem volt kellemes látvány, akik az olaszoknak drukkoltak. Előtte szintén Spanyolország győzött Németországgal szemben, míg 2004-ben a görögök sikere a meglepetés erejével hatott, és a mutatott játék szinte másodlagos volt Portugália, illetve a torna ideje alatt az összes csapat ellen.

2000-ben Rotterdamban, amikor a franciák utoljára Eb-döntőben jártak, akkor Trezeguet aranygólja döntött az olaszok elleni találkozón. Sem a támadó, sem pedig az aranygól szabály "nem lesz ott" Párizsban ma este, de a találkozónak ennek ellenére Franciaország az esélyese. 

Amikor a két Eb-döntős csapat aktuálisan legnagyobb klasszisa, a portugál Cristiano Ronaldo és a francia Antoine Griezmann legutóbb találkoztak, akkor a portugál sztár ünnepelhetett. A Bajnokok Ligája májusi fináléjában Ronaldo és a Real Madrid örülhetett az Atlético ellen 11-esekkel elért sikernek.

Kevesen tudják, az Eb-n eddig hatgólos Antoine Griezmann akár portugál válogatott is lehetne. A Maconban született francia támadó, az ott igen jelentős portugál kisebbség egyik családjának sarja, és nagyapja, Amaro Lopes egykor a portugál Pacos de Ferreira játékosa volt. Este kiderül, hogy jó országot választott-e Griezmann.

Amennyiben a csapatként nyújtott teljesítményt vesszük figyelembe, akkor ma este biztos, hogy a franciák nyernek. Didier Deschamps együttese nehezen lendült játékba, de alapvetően minden játékrendszerre remekül reagált eddig az Eb-n. Arról nem is beszélve, hogy

a világbajnok Németország elleni siker, ahol minden hibát kihasználtak a franciák és kulcsposztokon tudták felülmúlni a németeket,  már önmagában megért egy fél aranyérmet. A másik felét azonban napjaink egyik legjobb játékosa, Cristiano Ronaldo fogja. Két kézzel! 

Két kézzel, mert Ronaldo pályafutása második Eb-döntőjére készülhet. Egyszer már kénytelen volt kiengedni a kezéből az aranyat, most nem szívesen tenné meg ugyanezt. Pedig 12 évvel ezelőtt jobb esélyekkel várta a döntőt a most 31 éves, akkor még szemtelenül fiatal Ronaldo. 

Szinte csak a Real Madrid aranylabdás futballistájának esetleges jó játéka egyenlítheti ki a két csapat játékereje közti különbséget. Amennyiben Ronaldo ma este világklasszis lesz, akkor Európa-bajnok lehet. Talán ez az utolsó esélye. 

Hazai pályán játszanak, ami nagy előny a franciáknak - mondta CR.  - Mögöttük az egész ország, mindenki nekik szurkol. De ez egy döntő, ami egészen más meccs, mint a többi. Itt bármi megtörténhet 

Ezzel kezdtük, fejezzük be is ezzel. Azt, hogy este kié lesz majd az utolsó szó, meglátjuk. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére