Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarok! Van mit ünnepelnünk!

Nagy Gábor

2016.07.09. 20:38

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címû filmje nyerte a Karlovy Vary-filmfesztivál fõdíját, a Kristály Glóbuszt, valamint Hajdu kapta a legjobb színésznek járó díjat is a szombat esti ünnepélyes záróceremónián.
Három éven belül már a második alkalom, hogy egy magyar film elismerést kapott Karlovy Varyból. 2013-ban Szász János A nagy füzet című drámája kapta a legrangosabb elismerést, 2016-ban pedig Hajdu Szabolcs filmje nyerte az aranyszobrot.

Az Ernelláék Farkaséknál Hajdu Szabolcs azonos című színdarabján alapul, a film egy átlagos nagyjátékfilm költségvetésének a töredékéből (kb. 3 millió forintból) készült. A Kristály Glóbusszal 25 ezer dolláros pénzjutalom is jár, így a film több mint kétszeresen megtérült az alkotóknak.

A forgatás Hajduék saját budapesti lakásában zajlott, a főbb szerepeket a rendező, a felesége, Török-Illyés Orsolya, a gyermekeik, Lujza és Zsiga, illetve Szabó Domokos és Tankó Erika játsszák. Az operatőri feladatokat Hajdu tanítványai látták el a Metropolitan Egyetemről, összesen 13 különböző diák kezelte a kamerát.


A Karlovy Varyban egy másik magyar film, az East of the West szekcióban versenyző Tiszta szívvel is versenyzett – ez azonban nem kapott díjat szombat este.

Aggodalomra azonban nincs ok, van mit ünnepelnünk

Till Attila rendező és stábja pozitív nemzetközi kritikákkal, és a közönség szeretetével vigasztalódhat.

(ORIGO)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére