Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekedett a migránsellenesség Németországban

Tóth Dalma

2016.07.08. 20:58

Németországban jelentõsen csökkent a bevándorlás és a menekültek befogadásának támogatottsága egy felmérés szerint.
BERLIN, 18:30

Németországban jelentősen csökkent a bevándorlás és a menekültek befogadásának támogatottsága egy felmérés szerint, amelyről pénteken számoltak be német lapok.

A Der Tagesspiegel című lap A befogadás kultúrájának vége című tanulmányát még az év elején készítette, de csak most tette közzé.

A lap a felmérés eredményei közül kiemelte, hogy kisebbségbe kerültek mindazok, akik örülnek, hogy egyre több bevándorló érzi otthon magát Németországban. Arányuk a 2013-2014 fordulóján végzett előző felmérésben regisztrált 54,7 százalékról 43,3 százalékra csökkent.

Ezzel párhuzamosan megháromszorozódott azok aránya, akik szerint a bevándorlókkal szemben a hazai, "őshonos" népességet kell előnyben részesíteni. Az ő arányuk 5,4 százalékról 16,4 százalékra emelkedett. Nőtt azoknak az aránya is, 32-ről 44 százalékra, akik úgy vélik, bevándorlóknak kezdetben meg kell elégedniük kevesebbel, mint ami a többieknek jár. Csökkent azoknak az aránya, 84-ről 72 százalékra, akik úgy vélik, egyelő jogokat kell biztosítani mindenkinek, az ország korábbi és új lakóinak is.

A Süddeutsche Zeitung című lap azt emelte ki, hogy a bevándorló származású és a nem bevándorló származású népesség egyaránt növekvő ellenérzésekkel szemléli a menekültek beáramlását.

A nem bevándorló hátterű németek 38 százaléka, a bevándorló családból származóknak pedig 39 százaléka ért egyetért azzal az állítással, hogy a menekültek nagy száma veszélyezteti az ország jövőjét.

A bielefeldi egyetem vizsgálata a többi között azt is kimutatta, hogy majdnem minden második német, 49,1 százalékuk úgy véli, hogy minél több menekültet fogad be Németország, annál nagyobb a terrorveszély.

A német lakosság többsége, 54,7 százalékuk egyetért azzal, hogy küldjék haza a menekülteket, ha hazájukban javul a helyzet.

(Freiezeiten, Tagesspiegel, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére