Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László: Európa útelágazáshoz érkezett

Horváth József György

2016.07.07. 08:28

A házelnök szerint két út van Európa számára: egy föderalisztikus, Brüsszel által irányított politikai unió, és egy alapvetõen keresztény kulturális közösségekre épülõ népek Európája.

Útelágazáshoz ért Európa, el kell dönteni, hogy föderalisztikus, Brüsszel által irányított politikai unió, vagy egy alapvetően keresztény kulturális közösségekre épülő népek Európája lesz-e"

- mutatott rá Kövér László az Országgyűlés elnöke a negyedik Martosi Szabadegyetemet elindító fórumon szerdán.

A fórumra közvetlenül a Martosi Szabadegyetemet jelképesen megnyitó zászlófelvonás előtt került sor. A fórum három résztvevője az elmúlt egy évet értékelte. Kövér László a legjelentősebb európai események tükrében, Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, nemzetpolitikai megközelítésből, Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) új elnöke pedig a felvidéki magyarságot érintő kérdések tekintetében.

Kövér László értékelésében az Európában az elmúlt egy évben mindent felülíró migránsválság összefüggéseiről és következményeiről valamint az Európai Unió lehetséges jövőképeiről beszélt.

Az Országgyűlés elnöke a magyar kormány unortodox gazdaságpolitikáját ért támadásokról is szót ejtett. Véleménye szerint azoknak több oka volt. A támadások részben elrettentésként szolgáltak más országok számára, mivel ez a politika több ezer milliárd forintos veszteséget jelentett azoknak a nemzetközi cégeknek, amelyek korábban megkülönböztetett elbánásban részesültek. Részben pedig abból az elgondolásból fakadtak, hogy az európai intézményrendszer képviselői több tekintetben is más értékrendet vallanak mint Magyarország.

Hozzátette: a támadássorozat lassan ellanyhult, mivel bebizonyosodott, hogy ez a gazdaságpolitika működik, ám a migránsválság kapcsán újabb lendületet kapott.

Egy összehangolt, hálózatszerű támadásról volt szó"

- állapította meg Kövér László.

A házelnök elmondta: a migránsok beáramlását támogató "Wilkommenskultur" céljairól kiderült, hogy annak hátterében nem a munkaerőhiány megoldását célzó igyekezet, hanem Európa kulturális, etnográfiai térképének átalakítása áll, s ez párhuzamban van az Európai Unió központosítását célzó törekvésekkel.

Ugyanaz az eredője mindkét törekvésnek, a nemzetállamokat és a nemzeteket akarják szétrombolni vele"

- jegyezte meg a házelnök. Kifejtette, hogy ezen törekvések célja Európa könnyebb uralhatósága. Magyarország ezen célok elérésének az útjába feküdt és követőkre is talált, amit a visegrádi négyek jelképes kiállása - a határvédelem tekintetében egymásnak nyújtott rendőri segítség is - jelzett.

"Megmutatkozott, hogy az unió régi tagországainak politikai elitje egy politikai uniót akar az EU helyén, s amikor erre rá bebizonyosodott, hogy a kelet-európai országok nem akarnak részt venni ebben az európai nemzetekkel szembeni gaztettben, előkerült a viták valós tétje, az, hogy milyen irányt vesz Európa. Milyen irányba menjen Európa, legyen egy föderalisztikus Brüsszelből irányított centralizált politikai unió (...) vagy pedig egy alapvetően keresztény kulturális közösségre épített népek Európája" - fogalmazott Kövér László, hozzátéve, hogy az utóbbi megoldásnak is vannak hívei nem csak az Elbán innen hanem túl is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére