Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.07.05. 19:59

Az államfõ kiírta a népszavazás idõpontját; Hillary Clinton felelõtlenül kezelte a rá bízott államtitkokat; itt az új határõrizeti rendszer. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Október 2-án lesz kvótaellenes népszavazás

Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden. Az Országgyűlés május 10-én hozott határozatot a népszavazás elrendeléséről a kormány javaslatára. A kérdés így szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Hillary Clinton ismét célkeresztben

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt több mint ezer, egész pontosan 1258 privát e-mailjét hozta nyilvánosságra a Wikileaks, amelyek még külügyminiszter korában 2008 és 2012 között keletkeztek. Az e-mailek többsége a közel-keleti helyzettel foglalkozik, illetve az iraki háborúhoz és béketeremtéshez kapcsolódik. James Comey, az FBI vezetője szerint Hillary Clinton "különösen felelőtlenül" járt el, amikor államtitkokat tartalmazó e-maileket tárolt a saját, magáncélra használt fiókjában.

Bakondi: tovább javul a magyar határvédelem

A magyar-szerb és a magyar-horvát határon kedden bevezetett új határőrizeti rendszer célja, hogy ne tartózkodjanak jogellenesen migránsok az ország területén, ugyanakkor az, aki akarja, benyújthassa a menedékkérelmét. A határtól számított nyolc kilométeres sávban elfogott migránsokat, ha nem követtek el bűncselekményt, a rendőrség figyelmezteti, visszaszállítja a kerítéshez. Ott a kapukon keresztül útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé, ahol benyújthatják kérelmüket. Akik esetében bizonyítható, hogy illegálisan átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatóak, továbbra is büntetőeljárás indul.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére