Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az elfogott brüsszeli terrorista szerint sokkal nagyobb az ISIS nyugat-európai sejtje, mint gondoltuk volna

Bokor Gábor

2016.07.05. 22:28

Párizsban és Brüsszelben ezer potenciális terrorista rejtõzhet.
BRÜSSZEL, 22:28

Párizsban és Brüsszelben ezer potenciális terrorista rejtőzhet.

Mohamed Abrinit, a marokkói származású belga terroristát a napokban hallgatták ki a belga nyomozók. Ha állításai igazak, komoly bajban van Európa. Abrini szerint sokkal több olyan ISIS által kiképzett potenciális terrorista él jelenleg Franciaországban és Belgiumban, mint azt a nyomozók gondolnák. 

Abrini a három, brüsszeli reptéren öngyilkos merényletet elkövető terroristák egyike lett volna. Végül ő a többiekkel ellentétben, nem hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet, hanem inkább elmenekült a helyszínről. Az alábbi képen ő látható, sapkában:

Abrini vallomása szerint a párizsi merényletek egyik kulcsfigurája, Abdelhamid Abaaoud, emírként élte mindennapjait, közel ezer, vegyesen francia és belga fiatal militánsnak osztogatott parancsokat, feladatokat. 

Abaaoud pár évvel korábban azt a feladatot adta Abrininak, hogy menjen az Egyesült Királyságba és az ott bujkáló szélsőségesektől kérjen pénzt. A közép-angliai Birmingham városában lévő ISIS-szimpatizánsoktól háromezer fontot, több mint egymillió forintot kaptak. Ha már hazaútjuk során Manchesterben kellett átszállniuk, nem hagyhatták ki az Old Trafford stadion meglátogatását sem. Számos kép készült arról, ahogy együtt mosolyognak a patinás klub gyepszőnyege mellett.  

Mára kijelenthető, hogy az ISIS Európa számos nagyvárosában jelen van. Jellemzően, azoknak a másod-harmadgenerációs bevándorlóknak az agyát sikerül átmosniuk az iszlamistáknak, akik szegényebb körülmények között élnek és problémáik vannak a beilleszkedéssel. 

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére