Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A muszlim jogászok ezentúl fejkendõben is dolgozhatnak a bajor bíróságokon

888.hu

2016.07.04. 15:28

Egy 25 éves ügyvédbojtár hölgy pert nyert a bajor állam ellen, amely kikötötte számára, hogy nem hordhat hidzsábot a munkahelyén. A döntés egyelõre nem jogerõs.
AUGSBURG, 15:28

Egy 25 éves ügyvédbojtár hölgy pert nyert a bajor állam ellen, amely kikötötte számára, hogy nem hordhat hidzsábot a munkahelyén. A döntés egyelőre nem jogerős.

Aqilah Sandhu az Augsburgi Egyetem egyik legkiválóbb joghallgatója. Nemrég megkezdte gyakornoki munkáját a bajor igazságszolgáltatási rendszerben. Ám első munkanapja után kapott egy levelet, amely szerint nem hallgathat ki tanúkat, illetve nem jelenhet meg a tárgyaláson fejkendőben.

Sandhu válaszában hivatalos magyarázatot kért arra, hogy miért van szükség erre a szabályra. A válaszban leírják, hogy a valláshoz kapcsolódó ruhák vagy szimbólumok

összeegyeztethetetlenek a bíróság által képviselt, a vallás tekintetében semleges állásponttal."

A joghallgató hölgy szerint a döntés kapcsán diszkrimináció érte, hiszen bizonyos tevékenységeket nem végezhetett fejkendőben a gyakornoki munkája során.

Bernard Röthinger bíró igazat adott a nőnek. Szerinte nem tilthatják meg neki, hogy olyan ruhát hordjon a munkája során, amely utal vallási hovatartozására. A nő jelenleg 2000 euró kártérítést szeretne kapni. A döntés egyelőre nem jogerős, a bajor állam fellebbezett.

Korábban az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka úgy foglalt állást, hogy az Európai Unió bármely tagországában működő vállalkozás megtilthatja alkalmazottainak a muszlim fejkendő viselését a munkahelyen, ha mindez igazolható a vallási és világnézeti semlegességre törekvő célokkal.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére