Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország ismét Oroszország kegyeit keresi

Bokor Gábor

2016.07.04. 15:58

Az Iszlám Állam elleni hatékonyabb küzdelem érdekében használhatja majd az orosz haderõ az incirliki támaszpontot.
ANKARA, 15:58

Az Iszlám Állam elleni hatékonyabb küzdelem érdekében használhatja majd az orosz haderő az incirliki támaszpontot.

Mevlüt Cavusoglu, török külügyminiszter elmondta, országa megengedi, hogy az orosz haderő használja stratégiailag legfontosabb légi támaszpontját, az Incirliket. 

Mindenkivel együttműködünk, aki az Iszlám Állam ellen harcol. Régóta ezen a véleményen vagyunk, így sok külföldi államnak is rendelkezésére bocsájtjuk a repülőteret. Miért ne engednénk, hogy Oroszország állomásoztasson itt pár vadászgépet?"

– mondta a külügyminiszter.

Az Incirlik légibázis pár kilométerre van Adana városától északra, közel a szír határhoz. Az 1951-ben a NATO és a Török Légierő által üzemeltetett bázison most is számos külföldi tartózkodik. Legnagyobb részük amerikai, ám számos német, brit, szaúdi és katari vadászgép is otthon talált a reptéren. 

Az orosz gépek és katonák érkezésével új lendületet vehet az Iszlám Állam elleni harc, hisz az utóbbi időben nem sikerült nagy eredményeket elérni a szír fronton a nyugati hatalmaknak. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök márciusban jelentette ki, hogy kivonja az orosz haderőt Szíriából és csak egy minimális hadtestet hagy maga után. Bár nem ismerte el, az a hadtest csak arra elég, hogy biztosítsa a latakiai orosz hadikikötő biztonságát.   

(Sputnik)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére