Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A honvédség gondoskodik a hõsi halált halt katonák hozzátartozóiról

888.hu

2016.07.03. 09:26

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség nem hagyja magára a hõsi halált halt tûzszerészek hozzátartozóit.

Gondoskodni fog a hátramaradottakról, az özvegyekről, az árvákról – jelentette be Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) megbízott parancsnoka.


Huszár vezérőrnagy elmondta: a pénteki balesetben az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred négy katonája, Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester, Balázs Ádám őrmester és Kozár Gábor szakaszvezető halt hősi halált. Tóth Péter főtörzsőrmester pedig súlyos sérüléseket szenvedett, őt jelenleg is Budapesten, az MH Egészségügyi Központ intenzív osztályán ápolják. 

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka kiemelte: a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség nem hagyja magára a hősi halált halt katonák hozzátartozóit. A jelenleg érvényben lévő szabályoknak megfelelően gondoskodik a hátramaradottakról, az özvegyekről és árvákról.

Ez nem rövidtávú gondoskodás, hanem hosszú távon is érvényes, hiszen a hátramaradott gyerekek életét egészen a felnőttkorukig végigköveti”

- fogalmazott Huszár János vezérőrnagy. 
 

Hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt

A hortobágyi volt bombalőtéren balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják − mondta a honvédelmi miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón Budapesten. Dr. Simicskó István közlése szerint sérült társuk állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Szólt arról, hogy az elmúlt hetven évben a tűzszerész katonák mintegy 150 ezer hektárnyi területet mentesítettek a robbanószerkezetektől. Ez idő alatt több mint 20 millió robbanótestet hatástalanítottak. Évente körülbelül 2500 lakossági bejelentés érkezik a honvédség tűzszerészeihez, 2015-ben 2612, idén eddig több mint 1200 bejelentést kaptak. Szavai szerint az elmúlt hetven évben több mint háromszáz katona vesztette életét. Kérdésre válaszolva közölte, a vizsgálat lezártáig leállították a terület mentesítését. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére