Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dánia elkobozza a migránsok pénzét

Bokor Gábor

2016.07.01. 11:58

Elõször alkalmazták a nagy botrány kavart, új jogszabályt. Egy iráni család több millió forintnyi koronával érkezett az országba, amelynek nagy részét elkobozták a hatóságok
KOPPENHÁGA, 11:58

Először alkalmazták a nagy botrány kavart új jogszabályt. Egy iráni család több millió forintnyi koronával érkezett az országba, amelynek nagy részét elkobozták a hatóságok.

Öt hónappal korábbi életbe lépése óta először alkalmazták a hatóságok a szabályozást, amelynek értelmében a rendőrség átkutathatja a Dániába érkező menedékkérőket, és lefoglalhatja a náluk lévő, 10 ezer dán koronánál (mintegy 426 ezer forintnál) nagyobb értékű készpénzt és tárgyakat.

Kedden egy öttagú iráni társaság szállt le a koppenhágai repülőtéren és egyből be is adták a papírokat, amelyekkel menedékjogot szerezhetnek. A harmincas éveiben járó fiataloknál összesen 129,600 dán koronát találtak, mely több mint ötmillió forint. 

Szerintem teljesen jogos döntés, hogy valaki fizessen nekünk, ha már egyszer képes volt eljönni idáig csak azért, hogy menekültstátuszt igényeljen. Mostanra bizonyosodott be, hogy jó döntés volt meghozni ezt törvényt. Nem sűrűn történik meg, hogy migránsok egy csomó pénzzel érkeznek az országba

– mondta Inger Stojberg, dán bevándorlásügyi miniszter.

A törvény elsősorban készpénzre vonatkozik, olyan nem fordulhat majd elő, hogy valakinek a jegygyűrűjét vagy egyéb személyes tárgyát elkobozzák. 

A tavalyi évben 21 ezren igényeltek menekültstátuszt a legkisebb skandináv országban.

Hasonló jogszabály működik Svájcban és néhány német tartományban is. 

(RT, mno.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére