Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump el van kissé tévedve

Tóth Dalma

2016.06.26. 13:58

Donald Trump nagyon szereti hangsúlyozni, hogy az amerikaiak a legjobban megadóztatott nép a világon. Mennyire igaz ez az állítás?
WASHINGTON, 13:58

Donald Trump nagyon szereti hangsúlyozni, hogy az amerikaiak a legjobban megadóztatott nép a világon. Mennyire igaz ez az állítás?

Trump szerdán, amikor épp Hillary Clintont támadta, kijelentette, hogy az amerikaiak a legjobban megadóztatott nép a világon. Ezt már egyébként korábban is megjegyezte például májusban, februárban és tavaly augusztusban is. Van -e ennek a kijelentésnek igazságalapja?

Ha az adókulcsokról beszélünk, attól függően, hogy milyen mérést alkalmazunk, az USA csak a 17., 19 és 31. helyet foglalja el a világ 33 legfejlettebb országai közül. 

A Politifact, amely a politikusok kijelentéseinek valóságtartalmát vizsgálja, is foglalkozott már Trump adózással kapcsolatos kijelentéseivel. Õk a Világbank számait vették figyelembe, amelyek alapján az Egyesült Államok a a lista alsó felében foglal helyet, ha az adóbevételeket GDP arányosan nézzük.

Egy másik, a Világban és a Pricewaterhouse Coopers által közzétett jelentés alapján, ami figyelembe veszi a tulajdont és az üzleti nyereséget is, az USA csak a 64. helyet foglalja el a világ összes, 189 országa közül a teljes adókulcsot figyelembe véve.

Tehát az adókulcs adatok alapján az USA bármilyen mérést is alkalmazunk, a mezőny alsó részében, maximum a középmezőny környékén foglal helyet más országokkal összehasonlítva.

(Huffingtonpost)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére