Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tóbiás használná az internetet, de egy kicsit fél tõle

Bertha László

2016.06.22. 11:28

Az MSZP elnöke szerint a párt feladata, hogy hálózatos, közösségeken alapú társadalmat építsen ki, amiben fontos szerep juthat a nõkre, az eszköze pedig az internet lehet, amitõl ugyanakkor tartani is kell.
BUDAPEST, 11:28

Az MSZP elnöke szerint a párt feladata, hogy hálózatos, közösségeken alapú társadalmat építsen ki, amiben fontos szerep juthat a nőkre, az eszköze pedig az internet lehet, amitől ugyanakkor tartani is kell.

Tóbiás József a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Táncsics Mihály Alapítvány rendezvényén elmondott beszédében kifejtette, hogy változást, a napi politikai kérdésektől távoli ügyeket, a közösségi problémákat felkaroló civil sejtek érhetnek el, amelyekben női dominancia van.

Az MSZP elnöke szerint fontos szerep juthat a nőkre, akik egyenrangú partnerek, mivel ők tudják összehangolni az ellentétes álláspontokat.

Érdekesség, hogy a szocialista pártnál az LMP-hez hasonlóan – csak éppen látszatként – bevezették a női kvótát a választási listáknál, azonban a nők többsége rendszerint a lista végén foglal helyet, így esélyük sincs a parlamentbe való bejutásra.

Tóbiás az egyik legnagyobb kihívásnak tartja az állampolgári apátiát, amiben szerinte az új média hozhat áttörést, azonban az online közösségek negatív hatással is lehetnek a politikai kultúrára. Tóbiás szerint az anonimitás teret adhat a radikális hangnemnek, valamint kiszorítja a „kisebbségi véleményt”.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére