Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maradnak a szankciók Oroszország ellen

888.hu

2016.06.21. 20:28

Francois Hollande kedden, az ukrán elnökkel találkozva kijelentette, hogy azt szeretné elérni, ha az Oroszországgal szembeni szankciókat meghosszabbítanák, ugyanis azok július végén lejárnak.
PÁRIZS, 20:18

Francois Hollande kedden, az ukrán elnökkel találkozva kijelentette, hogy azt szeretné elérni, ha az Oroszországgal szembeni szankciókat meghosszabbítanák, ugyanis azok július végén lejárnak.

Hollande szerint a tavaly elfogadott minszki megállapodás teljes végrehajtásáig még hosszú út vezet.

A szankciók egészen addig maradnak, amíg végre nem hajtják a minszki megállapodást"

– mondta Hollande.

Az EU 2014-ben szankciókat vezetett be Oroszország ellen, mert az támogatta az ukrajnai szakadárokat Donyeck- és Luhanszk-megyében. A szankciók egy éves meghosszabbításához mind a 28 tagállam beleegyezése szükséges.

Kedden, egy brüsszeli találkozón, a 28 tagállam küldöttei megegyeztek abban, hogy fenntartják a szankciókat Oroszország ellen. A megállapodás egyelőre informális, hiszen a francia kormánynak a hivatalos döntéshez először ki kell kérnie a parlament véleményét. A szankciók meghosszabbítását valószínűleg a jövő héten fogják kimondani, hiszen a hét második felében lesz az EU vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozója.

A minszki megállapodás teljesítése jelenleg sok hónapos elmaradásban van. A felkelőknek át kellett volna adniuk Ukrajna keleti határának ellenőrzését az ukrán hadseregnek 2015 végéig, ám ez azóta sem történt meg. De nemcsak a szakadárok vannak elmaradva az egyezmény teljesítésével. Kijevnek már rég el kellett volna fogadnia egy olyan törvényt, amely engedélyezi helyi választások megtartását a szakadár megyék számára, amelyek így részleges autonómiát kapnának.

Az EU által kivetett szankciók az orosz gazdaság sok ágát érintik. Kétoldalú kereskedelmi tilalom sújtja az olyan árukat, amelyeket bármilyen módon fel lehet használni a hadászatban. Tilos az energiahordozók lelőhelyeinek feltérképezésére használható felszerelések kereskedelme. Ezenfelül az európai befektetők nem vásárolhatnak orosz állampapírokat.


Angela Merkel korábban már figyelmeztetett, hogy a szankciók csak akkor oldhatók fel, ha végrehajtják a minszki-megállapodást. Ugyanakkor egy olyan gazdasági térség létrehozásáról is vizionált, amely Lisszabontól Vlagyivosztokig húzódik.

Merkel: ki kell építeni az EU és Oroszország közös gazdasági térségét

(WallStreetJournal)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére