Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mégsem úszhatja meg Hunvald György

Sümeghi Lóránt

2016.06.18. 12:28

A volt MSZP-s polgármester több százmilliós csalásairól szóló ügyében formai hiba miatt lehet perújítás.

A volt MSZP-s polgármester több százmilliós csalásairól szóló ügyében formai hiba miatt lehet perújítás.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a Fővárosi Főügyészség részletes indítványát már két hete benyújtotta az illetékes bíróságra a Hunvald–Weinek-ügyben, azonban a perújításról egyelőre még nem döntött a Fővárosi Törvényszék.

Hunvaldot két üggyel kapcsolatban is vádolta az ügyészség. Az egyik ügyben önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítésével és különféle megbízási szerződések és más kisebb súlyú bűncselekmények elkövetésével, míg egy másik ügyben Hunvald György mellett Weinek Leonárdot, a zuglói önkormányzat 2010 előtti SZDSZ-es polgármesterét is, akit pedig hűtlen kezeléssel vádoltak.

A lap szerint a Legfőbb Ügyészség még májusban perújítást kezdeményezett Hunvald-ügyben. Mivel, az egykori szocialista polgármester kapcsán a Kúria hatályon kívül helyezte Hunvald két és fél éves börtönbüntetését egy hűtlen kezelési ügyben. Az akkori döntést eljárási hibára hivatkozva hozták meg.

Ugyanis a polgármester perében a Szegedi Ítélőtábla – a Kúria ezzel kapcsolatos korábbi végzése ellenére – sem egyesített két azonos tárgyú büntetőeljárást, amelyek során az egyikben Hunvaldot felmentették, a másikban azonban elítélték. Ez vezetett ahhoz, hogy Hunvald György cselekményeit a bíróságok két külön ítéletben bírálták el, és ezt tartotta a Kúria formai és nem tartalmi szempontból törvénysértőnek.

Az ügyészség annak érdekében, hogy érvényt szerezzen a Hunvald György büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapító és őt szabadságvesztés büntetéssel sújtó ítéletnek, perújítási eljárást kezdeményezett.

 (Magyar Hírlap)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére