Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyolország már a dél-amerikai migránsokkal küzd

Bokor Gábor

2016.06.17. 15:28

A Dél-Amerikából érkezõ migránsok jelentik a mediterrán ország egyik legnagyobb problémáját.
SEVILLA, 15:28

A Dél-Amerikából érkező gazdasági bevándorlók jelentik a mediterrán ország egyik legnagyobb problémáját.

Bár sokan úgy hiszik, hogy Spanyolország nem részesül a bevándorlási válság okozta krízisből, ez nem igaz. Az összes menedékkérelmet tekintve 35 százalékkal esett vissza a menedékkérők száma az idei negyedévben. Míg a tavalyi utolsó negyedévben 4435 kérelmet adtak be a bevándorlók, az idei év első negyedévében ez a szám csak 2905 volt. 

Állampolgárságukat tekintve a legtöbb bevándorló ukrán volt, utána pedig a venezuelaiak, majd a szírek következnek. 

Ugyanebben a vizsgált időintervallumokban az Európai Unió országaiba beadott kérelmek száma is drasztikusan, 33 százalékkal csökkent. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a balkáni útvonalat lezárták.

Mivel a kommunista Venezuela teljes csődben van, a lakosok igyekeznek menekülni. Mivel a szomszédos országokban nem szívesen látják őket, anyanyelvükön kívül pedig csak nagyon kevesen tudnak, nem marad más választásuk, minthogy Spanyolországba vándoroljanak.

Spanyolország idáig az Európába érkezett bevándorlók mindössze egy százalékát fogadta be. Az Eurostat adatai alapján 2015-ben összesen 14,600 embert fogadtak be. 

A lakosság eközben folyamatosan nyomást gyakorol a kormányra, hogy még több migránst fogadjanak be, továbbá sokan kritizálták a jobboldali miniszterelnök, Mariano Rajoy által vezetett, a kötelező betelepítési kvótát ellenző politikát. 

A legtöbb bevándorló a dél-spanyolországi államba, Andalúziába érkezik, mivel ott van a legtöbb munkalehetőség, a turisták által is kedvelt államban a tavalyi adatok szerint 20 százaléknál is magasabb volt a munkanélküliség. 

(The Local)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére