Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milyen könnyû fegyvert vásárolni az USA-ban?

888.hu

2016.06.17. 13:28

Megmutatjuk, hogy mennyi fegyverbolt van az USA-ban.

Vajon mennyire könnyű fegyverhez jutni Amerikában?

A hétvégén történt, 50 életet követelő orlandói mészárlás ismét aktuálissá teszi a kérdést. Obama próbálta a közbeszédet a szigorítás felé terelni, de a fegyver-mániát nem tudta visszaszorítani.

Elérhető egy interaktív weblap, amely pontosan megmutatja, hogy egy amerikai városban hány kávézó és hány fegyverbolt van. Érdekesség, hogy a texasi El Paso-ban 18 Starbucks található és 92 fegyverbolt. Az arányok északabbra valamivel jobbak. Aki szeretne böngészni Amerika szerte, itt megteheti.

Válaszolva az első kérdésre: brutálisan egyszerű. Ezt nem nehéz elképzelni az alábbi ábra alapján.

Kis híján 65 000 fegyverbolt van, ami több, mint a szupermarketek, McDonald's-ok és a Starbucksok száma összesen.

Durva.

A fegyvervásárlás folyamata nem túl bonyolult, de csak az vehet fegyvert, aki betöltötte a 18.-21. életévét (ez államonként és fegyvertípusonként változhat), büntetlen előéletű és nem kezelik súlyos, mentális betegséggel.

A vásárlás során egy több oldalas nyomtatványt kell kitölteni, sok igen/nem típusú kérdéssel, nem egy nagy mutatvány. A kitöltött papírokat továbbküldik a rendőrségnek, hogy azok megerősítsék a kitöltő által megadott információkat. Ez általában 5-10 perc is lehet, de akár beletelhet egy órába is. Rosszabb esetben több napba is.

A lőszer vásárláshoz mindössze annyi szükséges, hogy valaki bizonyítsa nagykorúságát. Manapság a leggyakrabban az interneten szokták megrendelni a töltényeket Amerikában.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére