Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Súlyos gond a többnejûség Németországban

Sümeghi Lóránt

2016.06.15. 16:58

A migrációs válság óta drasztikusan megnövekedtek a többnejûséggel és a gyermekházassággal kapcsolatos jogi viszályok Németországban.
BERLIN, 16:58

A migrációs válság óta drasztikusan megnövekedtek a többnejűséggel és a gyermekházassággal kapcsolatos jogi viszályok Németországban.

Ugyanis egyre több migráns szeretné Európában is gyakorolni a muszlim kultúra kiváltságait. A német Bild című újság értesülései szerint annak ellenére, hogy Németországban tiltva van jogilag a többnejűség, mégis sok esetben praktikai szempontokból eddig megtűrték a hatóságok.

A gyakorlat szerint egyes Németországban élő muzulmán családoknál ugyanis csak egy feleség volt hivatalosan házastársi viszonyban bejegyezve, míg a többi két-három feleség csupán élettársi viszonyt ápolt a családfővel. Majd miután a férj elhunyt, egységesen osztották szét a családi örökségét, a német örökösödési törvények alapján.

Az egyre növekvő számú esetek kapcsán már a német igazságügyi miniszter, Heiko Maas is felszólalt, melyben hangsúlyozta, hogy

senkinek sincs joga úgy idejönnie, hogy közben a kultúráját és vallását a mi törvényeink fölé helyezi."

Ennek keretében megerősítésre kerülnek a poligámiával kapcsolatos német szabályozások és a törvény betartatására is nagyobb gondot fog fordítani a kormány.

Azonban a gyermekházasságok körüli homály továbbra is nagyon nagy kérdőjel Németországban.

Hiszen Bajorországban a hatóságok jelenleg több mint hatszázötven regisztrált esetet tartanak számon kiskorúakkal illegálisan kötött házasságokról. Ráadásul ebből 161 lány a tizenhatot sem töltötte be akkor, amikor férjhez adták.

Továbbá számtalan esetben a gyermekházasságot nem Németországban kötötték meg a lányokkal, amely tovább nehezíti az állam mérlegelő képességét. Ugyanis a német állam nem rendelkezik releváns jogi útmutatással azzal kapcsolatban, hogy miként járjanak el egy muszlim ország által jóváhagyott házasság elismerésével kapcsolatban.

Ezzel szemben akadnak olyan német bíróságok, ahol nem sokat törődnek azzal, hogy egy lányt már 15 évesen férjhez adtak. Ugyanis ezt foglalta magában egy Bamberg-i bírói ítélet, miután az állam jogilag problémásnak találta azt, hogy a férj már elmúlt 21.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére